Deel dit artikel
-

Zware boete voor inmiddels failliet Duivens cryptobedrijf

Het bedrijf Dutch Crypto Mining heeft in september 2018 een last onder dwangsom opgelegd gekregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het Duivense bedrijf voldeed niet aan informatieverzoeken van de toezichthouder. De boetes hebben het maximum bereikt. Het bedrijf is 23 oktober failliet verklaard.

DCM bood via de website www.dutchcryptomining.nl (inmiddels uit de lucht gehaald) een investering aan die betrekking heeft op het delven van cryptomunten. De AFM vermoedt dat DCM mogelijk effecten aan het publiek of deelnemingsrechten in een beleggingsinstelling aanbiedt of heeft aangeboden. Dat mag volgens de Wet op het financieel toezicht (Wft) niet zonder een door de AFM goedgekeurde prospectus of een door de AFM verleende vergunning.

DCM heeft de gevraagde informatie niet binnen de gestelde termijn verstrekt. Sinds 5 oktober 2018 is het bedrijf daarom verplicht de dwangsom te betalen. Op 15 oktober 2018 het maximale bedrag van 50.000 euro bereikt. Of dat het faillissement heeft veroorzaakt is niet bekend.

De Facebook pagina bestaat nog wel, al dateert het laatste bericht van juli. Op foto’s is te zien dat het bedrijf over een flink aantal computers beschikte in een grote loods. Al in februari mocht DCM al niet meer adverteren op Facebook.

Deel dit bericht

3 Reacties

Leonard wolters

Gevalletje bestuurlijke aansprakelijkheid

Wouter

@Leonard Het lijkt mij dat hier bestuurlijke aansprakelijkheid leid tot niets. Er zit waarschijnlijk een katvanger achter(voor 50,- bedrijf op naam laten zetten) want van deze toko klopt van A tot Z natuurlijk niets.

Leonard wolters

@wouter. Er moet een bv achter zitten. Lijkt mij sterk dat daar een katvanger achter zit. Notaris moet namelijk ook controle doen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond