Deel dit artikel
-

Zweedse Cell Network neemt WDS over

Het Nederlandse bureau WDS wordt overgenomen door het Zweedse Cell Network . De naam WDS zal blijven bestaan, ook internationaal. De beursgenoteerde Zweden betalen in eerste instantie zeven miljoen euro voor het bureau. Binnen twee jaar betaalt Cell Network nog een bedrag in cash en aandelen.

WDS zal invulling gaan geven aan de creatieve communicatie- en marketingexpertise binnen het netwerk, zo laat het bureau in een persbericht weten.

Autonoom groeien was eventueel wel mogelijk, maar dan zou het wel heel snel moeten gebeuren. "Anders lukt dat inderdaad niet meer", zegt Chantal Verweij, woordvoerder voor WDS. Het bureau telt momenteel zo'n vijftig werknemers, Cell Network inmiddels 2100. CEO van WDS Ton Damen krijgt een functie binnen het internationale management. Daar beheert hij de portefeuille branding en communicatie.

Nu betaalt Cell zeven miljoen euro voor de overname, later zal daar nog een bedrag in cash en aandelen bijkomen. Hoe hoog dat bedrag zal zijn, hangt af van de prestaties van WDS.

Weer blijkt de Nederlandse markt interessant te zijn voor Zweedse bureaus. Eerder nam Framfab al het Nederlandse Netlinq over. Ook het Zweedse Icon Medialab is al enige tijd in Nederland gevestigd; zij namen CyberConsult over.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond