Deel dit artikel
-

Zwitserse online meubelwinkel opent in Nederland

De Zwitserse meubelmerk Beliani opent in Nederland zijn vijfde Europese online filiaal.

“Nu is het officieel”, zegt Michiel Straatman van Beliani “maar eigenlijk zijn we sinds begin vorig jaar al bezig met een pilot. Beschouw die nu naar als succesvol afgerond.”

Straatman gaat het Zwitserse bedrijf vanuit een soort franchisemodel op de markt zetten. Hij ziet de huizenmarkt aantrekken en werkt vanuit de doelstelling om dit jaar 25 procent groei te kunnen realiseren. “We zien ook de eerste herhaalaankopen binnenkomen.”

Beliani is actief in Zwitserland, Duitsland, Polen en Frankrijk. Het bedrijf heeft geen showrooms en levert zelf direct vanuit een warenhuis. Het heeft dus ook niet met tussenhandel te maken. Het aantal online meubelwinkels dat op deze wijze werkt, begint te groeien.

In Nederland werkt de winkel voor de logistieke kant samen met PostNL Extra@Home. Bol.com werkt graag met de Zwitserse partij samen om zijn eigen online meubelaanbod te kunnen opschroeven en daar reclame mee te maken. Beliani profiteert van bol.coms wens te willen groeien in dit segment en lift daar op mee.

“Ik ben vooral bezig met marketing, aansluiting zoeken tot andere verkoopplatformen zoals Neckermann.”

Voor zijn social media-activiteiten werkt Straatman samen met bureau Woeler.

Foto: Wicker Paradise (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond