Deel dit artikel
-

Zwolle krijgt makelaar stadslogistiek

Zwolle krijgt een stadslogistiek makelaar en met vier pilots willen burgemeester en wethouders stappen zetten op weg naar schoon vervoer in 2025. Dat staat in het Actieplan stadslogistiek.

De gemeente Zwolle heeft in 2017 de Greendeal Zero Emissie Stadslogistiek ondertekend. Daarmee heeft ze zich verbonden aan de doelstelling van een volledig schone stadsdistribuite in 2025. Het Actieplan stadslogistiek beschrijft hoe Zwolle dat doel wil bereiken.

Centraal in het plan staat de instelling van een stadslogistiek makelaar, die hét loket vormt voor ondernemers, inwoners en initiatiefnemers. De logistiek makelaar is ambassadeur voor en stimuleert initiatieven voor schoon stadsvervoer.

Samen met logistieke partners en belanghebbenden in de binnenstad heeft de gemeente vier pilots in voorbereiding. Het gaat om het realiseren van stop en drop plekken in de binnenstad, city-hubs en overslagpunten aan de stadsrand en de stimulering van elektrische vrachtfietsen.

Bij de city-hubs kunnen bewoners en ondernemers uit de binnenstad pakketten afhalen en overslaan in schone voertuigen. Ook kunnen ze er bakfietsen huren. De overslagpunten aan de rand van de stad zijn bedoeld voor de overslag van grotere ladingen van vrachtauto´s naar kleinere (elektrische) voertuigen of bakfietsen die de spullen verder de stad in brengen.

De gemeente werkt met alle betrokken partners en de provincie Overijssel aan een meerjarenprogramma stadslogistiek. Dat maakt deel uit van het uitvoeringsprogramma van de mobiliteitsvisie Zwolle, die naar verwachting begin 2019 wordt vastgesteld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond