Drie jaar geleden besloot ING het roer om te gooien

Gasten: Bob Timmerman Host: Bob Timmerman
Drie jaar geleden besloot ING het roer om te gooien

Van traditioneel bankieren naar een digital sales powerhouse.

De verkoop van producten via de app moest omhoog, dus alle ballen op digital. Het eerste jaar resulteerde dat in 25 procent groei, in de twee jaren daarna tot twee keer vijftig procent groei. Ver boven de resultaten van ING-collega’s in onze buurlanden.

Hoe hebben ze dat gedaan en wat was daarvoor nodig? Bob Timmerman (Head of Digital NL bij ING) vertelt daarover in deze video.

1.4k


Gast
Bob Timmerman
Head of Digital NL, ING

Ruim 17 jaar geleden stapte Bob Timmerman als trainee binnen bij ING. Nu is hij Head of Digital Sales NL. In deze rol wil hij écht persoonlijke ervaringen creëren in alle digitale kanalen van ING. Waaronder de mobiel bankieren app met ruim vier miljoen logins per dag.


Host
Ronald ter Voert
Host, Emerce

Ronald is adviseur, moderator en producent op het gebied van (digitale) media, marcom & innovatie voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van startups, scale-ups tot de grotere bedrijven en instellingen. Tevens is hij als jurylid verbonden aan een aantal gerenommeerde vakprijzen. Eerder was hij onder meer hoofdredacteur bij Emerce en tv-producent bij Endemol, SBS en Fremantle. Ronald produceert en presenteert het wekelijkse radio-podcast-vodcastprogramma ‘Tech & Innovatie’ op EASY FM en diverse populaire audio- en videoplatformen.


Over de collection

Het beste van online Retail

Hoe zorg je voor een unieke klantbeleving in je digitale omgeving en hoe zet je daarbij community building en storytelling in? Wat kun je doen om je verkoop via de app te boosten? En hoe kun je AI en logistics combineren om effectiever te werken? Ontdek de toekomst van retail. Met sprekers van onder andere ING, Google en Mmoire.
6 video's
11 sprekers

Gerelateerde artikelen