EDAY: Future Of Business – drones dringen door tot dagelijkse business

EDAY: Future Of Business – drones dringen door tot dagelijkse business

De tijd is daar dat drones en andere autonome hardware doordringen tot ons dagelijks leven. Emerce publiceert een unieke, exclusieve documentaire die laat zien waar we nu staan.

Software en hardware worden slimmer. Machines die autonoom worden aangedreven zoeken een weg, en hun plek, in onze maatschappij. Ontwikkelaar zoeken de randjes van het mogelijke op, overheden zoeken juridische grenzen die innovatie- en concurrentiekracht overeind houden.

In deze documentaire van een half uur spreken we met ondernemers en wetenschappers over hoe zíj drones en andere autonome hardware inzetten. Denk aan de boten voor de Amsterdamse grachten van Roboat.org, de software van CaptainAI die van zelfrijzende auto’s leert varen door de Rotterdamse haven.

De haven van Rotterdam lijkt een epicentrum van innovaties. De eerste drones gaan daar spoedig de lucht in, in de laagste luchtlagen. Wellicht verrassend toont ook de binnenvaartsector zich positief nieuwsgierig naar de volgende stap van automatisering in hun voor Nederland cruciale vak.

Verder spreken we wetenschappers over de onderliggende details en trends en kijken we in noord-Nederland hoe drones op een aantal vlakken maatschappelijke verkenningen uitvoeren. Bijvoorbeeld: hoe werken ze samen met de burgerluchtvaart? Zomaar een van de vele vragen die in Groningen en de Noordzee worden uitgezocht.

Samenstelling en interviews: Monique van Dusseldorp

Collectie: Emerce EDAY

62,1KGerelateerde artikelen