Markt- en klantbehoefte voorspellen tot twaalf maanden vooruit

Gasten: Martijn Huve, Rob Lankveld Host: Martijn Huve, Rob Lankveld
Markt- en klantbehoefte voorspellen tot twaalf maanden vooruit

Elke dag vergaren we bakken vol ruwe data. Zowel intern als extern.

Veelal wordt er gestuurd op interne data, waardoor waardevolle inzichten van buiten het bedrijf niet of onvoldoende worden meegenomen in het bepalen van de toekomstige marktvraag en klantbehoefte.

Dus blijft, volgens Trendata, een schat aan informatie over trends en oriëntatiegedrag onbenut. Hetgeen je vervolgens weer beperkt in de verbeterslagen die je zou kunnen maken ten aanzien van je website, campagnes, voorraadbeheer, productaanbod tot je ROI en ROAS.

In deze video gaat Martijn Huve (Trendata) onder meer in op de kansen en potentie van een holistische data-aanpak voor bedrijven en wat dat concreet kan betekenen voor de groei van je business.

823


Gast
Martijn Huve
Oprichter, Trendata

Martijn, oprichter van Trendata, leidt een team dat met eigen ontwikkelde AI het Market Intelligence-platform heeft gecreëerd. Dit platform voorspelt marktvraag en klantbehoeften twaalf maanden vooruit, met meer dan tachtig procent betrouwbaarheid. Hierdoor kunnen bedrijven vroegtijdig beslissingen nemen en proactief anticiperen op veranderingen, waardoor ze een voorsprong behouden in een dynamische markt.


Gast
Rob Lankveld
Data- en bedrijfsconsultant, Trendata

Rob is data- en bedrijfsconsultant bij Trendata. Hij ondersteunt bedrijven en organisaties bij het interpreteren van marktinzichten om zo vroeg mogelijk kansen en bedreigingen te signaleren, zodat ze proactief kunnen reageren en hun concurrentiepositie kunnen versterken op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau.


Host
Ronald ter Voert
Host, Emerce

Ronald is adviseur, moderator en producent op het gebied van (digitale) media, marcom & innovatie voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van startups, scale-ups tot de grotere bedrijven en instellingen. Tevens is hij als jurylid verbonden aan een aantal gerenommeerde vakprijzen. Eerder was hij onder meer hoofdredacteur bij Emerce en tv-producent bij Endemol, SBS en Fremantle. Ronald produceert en presenteert het wekelijkse radio-podcast-vodcastprogramma ‘Tech & Innovatie’ op EASY FM en diverse populaire audio- en videoplatformen.


Over de collection

Customer data: actuele trends en innovatie

Merken zoals Volvo, Rabobank en Omoda tonen dat customer data essentieel is voor real-time gepersonaliseerde interactie. De focus ligt op zero- en first-party data, data-overload beheersen en privacy beheren. Is AI alleen maar effectief in de juiste handen? En is een customer data platform cruciaal voor een onfeilbare strategie?
9 video's
13 sprekers

Gerelateerde artikelen