Industry Wire

Geplaatst door Building Blocks

Building Blocks benoemd tot Cool Vendor in IT Services door Gartner

Amsterdam – Building Blocks, specialist op het gebied van data science en machine learning-oplossingen voor retailers en verzekeraars, is benoemd tot Cool Vendor door Gartner. Building Blocks is hiermee één van de drie bedrijven wereldwijd die door Gartner zijn erkend als Cool Vendor in het Cool Vendors in IT Services rapport*.
Het businessmodel van het Nederlandse Building Blocks bestaat uit een combinatie van consultancy en customizable software, oftewel de blocks, voor verzekeraars en retailers. Dit zijn stukken herbruikbare data science software die, per klant in een andere samenstelling, samen met maatwerk tot een oplossing leiden waarmee de klant zich kan onderscheiden van concurrenten. Een snelle implementatie is door deze manier van werken gegarandeerd.
Schaarste data scientists
Er is steeds meer vraag naar data scientists en het gat tussen vraag en aanbod wordt almaar groter. IBM verwacht dat de vraag naar data scientists in 2020 nog verder stijgt met 28 procent. Data Science ServWare biedt uitkomst. ServWare combineert namelijk het beste van consultancy en software, met gestandaardiseerde stukken software op basis van co-creatie aangevuld met klantspecifiek maatwerk. Implementaties gaan hierdoor sneller dan met traditionele consultancy en de oplossingen worden beter geïntegreerd met de bestaande infrastructuur en businessdoelstellingen dan met standaard software. Door deze vorm van asset-based consultancy is er minder specieke in-house data science kennis vereist en kunnen zogeheten citizen data scientists hiermee aan de slag. Deze term is door Gartner geïntroduceerd en verwijst naar data scientists met minder diepgaande technologische kennis.
Alexander van Eerden, CEO van Building Blocks: “Voor ons is het een geweldige stap om het stempel Cool Vendor te krijgen. We geloven dat dit bewijst dat onze transformatie van consultancy naar ServWare een succesvolle reis is geweest. Ik ben blij met deze erkenning en uiterst trots op wat ons team heeft bereikt. De creatie van onze unieke blokstructuur begon in 2015, omdat we herhaling in ons werk wilden minimaliseren en de sterke wil hadden om ons voortdurend te concentreren op het verbeteren van de toegevoegde waarde van onze oplossingen voor klanten. Door software te maken die 80 procent gestandaardiseerd is en 20 procent op maat gemaakt, kunnen we zorgen voor een korte en efficiënte implementatie, maar toch een oplossing leveren die perfect aansluit op de individuele behoeften van onze klanten en hen een concurrentievoordeel bieden. Met onze technologie dragen we bij aan een duurzame data science-strategie voor onze klanten, niet alleen in Nederland maar ook steeds meer in andere landen.”
*Gartner “Cool Vendors in IT Services”, Stephanie Stoudt-Hansen, et al, 3 October 2019
Gartner Disclaimer:
Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in our research publications, and does not advise technology users to select only those vendors with the highest ratings or other designation. Gartner research publications consist of opinions of Gartner’s research organization and should not be construed as statements of fact. Gartner disclaims all warranties, expressed or implied, with respect to this research, including warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht