Industry Wire

Geplaatst door Ironhack

8-12 maart: Ironhack organiseert Women in Tech Week

AMSTERDAM, 4 maart 2021 – Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag, lanceert IT-onderwijs aanbieder Ironhack van 8 tot 12 maart 2021 de Women in Tech Week. In deze week zullen in acht verschillende landen webinars plaatsvinden met inspirerende techtalenten als gastspreker. Op woensdag 10 maart om 13:00 faciliteert Ironhack in Amsterdam een online sessie met Nikky Hofland, Lean Startup-expert en Managing Director van TechMeUp, een opleidingsfonds gericht op technologie.

Omdat na de pandemie technologie een noodzakelijke basis is geworden, worden bedrijven snel gedwongen om te innoveren. Volgens het UWV komen alleen al in Nederland het komende jaar meer dan 20,000 IT-gerelateerde banen bij. Functies in de IT-sector worden helaas nog wel voornamelijk bezet door mannen: slechts 18% van de IT-specialisten op dit gebied is vrouw, al wordt deze kloof volgens het VHTO wel kleiner elk jaar. De Europese Commissie heeft berekend dat met meer vrouwen in digitale beroepen, de Europese economie elk jaar €16 miljard opstrijkt.

Women in Tech Week

Ironhack organiseert de ‘Women in Tech’ week samen met de wereldwijde beweging Women in Tech (WIT).  Het programma bestaat uit 5 internationale en 8 lokale evenementen. Op maandag 8 maart start de week met het webinar How to increase the presence of women in the technology sector, met Ayumi Moore Aoki,oprichter en CEO van de WIT en het digitale bureau Social Brain. Zij zal haar kijk geven op hoe het aantalvrouwen in de technologiesector kan worden bevorderd. De dagen daarna zullen lokale campussen verschillende sessies organiseren, die allemaal gratis zijn bij te wonen.  In de (Engelstalige) sessie in samenwerking met de Nederlandse Ironhack-campus deelt Nikky Hofland hoe je aan een stralende carrière in de tech-sector kan beginnen en er helemaal je plek vindt.

Bijwonen is kosteloos en registreren kan via de website van Ironhack. Daar zie je ook een overzicht van alle webinars in de Women in Tech Week.

Over Ironhack
Ironhack is een vooraanstaande aanbieder van IT-onderwijs die op wereldwijde schaal opereert. Het organiseert intensieve bootcamps en uitgebreide trainingen op het gebied van web development, UX/UI design, data analytics en cybersecurity. Via remote learning en campuslocaties in Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Madrid, Miami, Lissabon, Parijs, Mexico-Stad en São Paulo heeft Ironhack ruim 8.000 cursisten in staat gesteld om hun eigen loopbaan vorm te geven met behulp van technologie. Ironhack helpt bedrijven als Microsoft, Visa, Capgemini, Siemens en Santander met het wereldwijd aantrekken, opleiden en behouden van technisch toptalent. Ga voor meer informatie naar www.ironhack.com/nl

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht