Industry Wire

Geplaatst door Dekbed-Discounter.nl

Abonnement op een goede nachtrust populair bij jongeren

Moordrecht, 27 juni 2018 – Jongeren kiezen op grote schaal voor een abonnement op goede nachtrust. Dekbed-Discounter.nl biedt sinds november de mogelijkheid om voor één euro per nacht op een boxspring uit het hogere segment te slapen en heeft in zes maanden tijd ruim 6000 aanvragen ontvangen. De grootste online beddengoedshop van de Benelux verwacht dat dit aantal dit jaar nog zal verviervoudigen.

Ruim 46 procent van de aanvragen kwam van jongeren tot 35 jaar oud. Volgens oprichter en directeur van Dekbed-Discounter.nl Niels Verwij komt dat vooral doordat jongeren minder gehecht zijn aan bezit en vanuit die behoefte bekender zijn met het fenomeen ‘abonnementen’. Dat blijkt ook uit de populariteit van initiatieven als Meo Lease, Greenwheels of Swapfiets. “Voor jongeren is bezit minder belangrijk. Ze hoeven geen eigen spullen meer te hebben, ze vinden het prima om te delen of te betalen voor een service, in dit geval voor ‘goede nachtrust’. Ouderen zijn vooral gewend om te sparen voor dure aankopen en dan in één keer het aanschafbedrag te betalen, waarnaar ze zich ook echt eigenaar willen noemen.”

Onderhoud
Een voordeel van een abonnement is dat alle onderhoud voor rekening is van de onderneming uit Moordrecht. “Is je matras te hard, springt er een veer of ontstaat er een kuil, dan komen we het gratis oplossen. En als het niet te maken is, krijg je kosteloos een nieuw bed”, vertelt Verwij. Ook als een klant verhuist, komt de onderneming langs om de boxspring gratis uit elkaar te halen en op het nieuwe adres weer in elkaar te zetten.

Het populairst zijn de modellen van 1,80 bij 2 meter. De favoriete kleur is zwart. De abonnementen zijn vooral populair in Zuid-Holland. 25 procent van de aanvragen kwam uit deze provincie. Ook Noord-Holland en Noord-Brabant hebben met respectievelijk 14 en 13 procent van de aanvragen veel belangstelling.

Kleine beurs
“Een goede boxspring kost een paar duizend euro. Veel mensen zien in dat dat de moeite waard is, maar niet iedereen heeft zo’n bedrag liggen. Waar zij voorheen dan noodgedwongen bij een goedkoper, slechter bed uitkwamen, met rugpijn en slecht slapen tot gevolg, kunnen zij zich nu op deze manier wel een goede nachtrust veroorloven”, vertelt Verwij. “Dit is vooral ideaal voor ouderen of zieken: dat zijn vaak juist de mensen met een niet al te grote beurs, voor wie een goed matras nog relevanter is.”

Sinds november biedt de grootste online beddengoedshop van de Benelux de mogelijkheid om voor een vast maandelijks bedrag een boxspring per maand te leasen. Aan het einde van het contract heeft de klant de mogelijkheid om het bed over te nemen tegen de restwaarde.

Over Dekbed-Discounter.nl
Dekbed-Disounter.nl is met 2000 tot 3000 orders per dag de grootste webshop in beddengoed van de Benelux. De omzet in 2017 was ongeveer 20 miljoen. Op kantoor werken per januari 2018 35 personeelsleden. Eind dit jaar zullen dit er ongeveer 100 zijn. Dekbed-Discounter was de snelst groeiende website in de Twinkle 100 van 2017. De webshop onderscheidt zich met goede service, snelle levering, veilig en achteraf betalen.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht