Industry Wire

Geplaatst door Vertigo 6

AGON by AOC lanceert de AOC GAMING Q24G2A/BK; een compacte 24-inch QHD-gaming-monitor met heldere en scherpe details

Amsterdam, 26 mei 2023 – AGON by AOC, het toonaangevende merk voor gaming-monitoren en IT-accessoires, breidt met trots zijn AOC GAMING-productassortiment uit met de compacte Q24G2A/BK gaming-monitor. De Q24G2A/BK beschikt over een 23,8 inch IPS-paneel met een indrukwekkende verversingssnelheid van 165 Hz en 1ms MPRT-reactietijd. Daarnaast biedt de monitor een opmerkelijke QHD-resolutie (2560 x 1440), een contrastverhouding van 1000:1 en een sRGB-gammadekking van 108,7%. De AOC GAMING Q24G2A/BK levert verbluffende beelden met responsieve prestaties in een ruimtebesparend ontwerp.

Compacte vorm met uitstekende QHD-resolutie
In combinatie met de QHD-resolutie zorgt het compacte scherm van de Q24G2A/BK voor buitengewone scherpe details. Deze hebben een pixeldichtheid van 123,4 ppi (pixels per inch), wat veel hoger is dan die van standaard 24-inch Full HD- of 27-inch QHD-schermen. De hoge pixeldichtheid en het ruimtebesparende ontwerp maken de AOC GAMING Q24G2A/BK een ideale keuze voor gamers die op zoek zijn naar een meeslepende game-ervaring zonder daarbij ruimte op het bureau op te offeren.

De Q24G2A/BK is door zijn dunne randen geschikt voor setups met meerdere monitoren. Daarnaast biedt de gaming-monitor verschillende ergonomische opties, waaronder een in hoogte verstelbare standaard. Met brede kijkhoeken van 178/178-graden en een IPS-paneel zorgt de monitor verder voor een comfortabele kijkervaring, zelfs vanuit indirecte hoeken. Tot slot levert de monitor met 108,7% sRGB-gammadekking rijke, levendige en nauwkeurige kleuren, wat de Q24G2A/BK geschikt maakt voor zowel gaming als designwerk.

Snelle actie in een compact ontwerp
Snelle gameplay is geen probleem voor de Q24G2A/BK. Dankzij het responsieve IPS-paneel en de reactietijd van 1ms (MPRT) zijn ghosting en motion blur verleden tijd. Met een piekhelderheid van 350 cd/m² produceert de monitor ook levendige en heldere beelden onder uiteenlopende lichtomstandigheden. Verder is de Q24G2A/BK NVIDIA G-SYNC-compatibel, waardoor een soepele, consistente en plezierige game-ervaring zonder haperingen en onderbrekingen gegarandeerd wordt. Tot slot biedt de integratie met AOC’s G-Menu-software eenvoudige toegang tot het wijzigen van de kleur, overdrive en meer gaming-gerelateerde instellingen van de monitor. Deze instellingen omvatten:
Shadow Control om het niveau van schaduwen aan te passen
Low Blue Mode voor comfortabel gebruik ‘s avonds laat
Dial Point die een crosshair overlay activeert om in elke situatie nauwkeurig te kunnen richten
Frame Counter om de huidige frames per seconde weer te geven.

Prijs en beschikbaarheid
De AOC GAMING Q24G2A/BK is vanaf deze maand verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 279,00.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht