Industry Wire

Geplaatst door Tracey

AI-startup Tracey haalt groeigeld op: “Met slimme tools waarde halen uit je data als pakketverzender”

Het Nederlands databedrijf Tracey heeft een seed-investering opgehaald. Met deze investering gaat de startup haar nieuwste AI-gebaseerde producten in de markt zetten en de groei in Nederland en België versnellen. Tracey richt zich hierbij op de – vaak ongebruikte – verzenddata van verzenders.

Huib Adriaans, een van de oprichters: “De meeste verzenders zijn volledig gefocust op het verwerken van al hun orders, waardoor de verzenddata ongebruikt blijft. Terwijl juist in die data grote waarde schuilt. Met data science en artificial intelligence (AI) halen we die waarde naar boven.”

De groei van e-commerce heeft de afgelopen jaren tot een enorme toename van het aantal verzonden pakketten geleid. Met corona als laatste duw in de rug. “Door deze recente marktontwikkelingen is het momentum hoog”, vertelt Adriaans. “Als het gaat om de verzenddata is er een wereld te winnen. Deze investering komt op het juiste moment en we zijn erg blij met vertrouwen en de steun van de partners om onze producten naar de markt te brengen.”

Nieuwe producten
Met de slimme oplossingen van Tracey zijn verzenders nu onder andere in staat om de prestaties en mogelijkheden van vervoerders inzichtelijk te maken en te vergelijken. Daarnaast lanceert het bedrijf een nieuwe module om vertragingen in het bezorgproces snel en nauwkeurig te voorspellen.

Groeigeld maakt financieringsronde compleet
De investeringsronde werd geleid door het Limburg Technology Investment Fund (LTIF) in samenwerking met twee business angels uit de IT en logistiek. De investering completeert een totale seed-financiering van €600.000, nadat het bedrijf eerder onder meer de Rabo Innovatielening ontving.

Over Tracey
Tracey is een Nederlands databedrijf dat in 2019 opgericht is door Huib Adriaans, Bart Michiels en Sander Hak; drie experts op het gebied van pakketlogistiek/e-commerce, data science en startups.

Het bedrijf heeft haar eigen unieke Parcel Engine ontwikkeld die eenvoudig kan worden gekoppeld aan ERP-, WMS-, DMS- en webshop-systemen om verzendgegevens van vervoerders te extraheren, verwerken en analyseren. Deze slimme, AI-aangedreven analyses omvatten:
– analyse en benchmarking van de prestaties van vervoerders;
– bijna-realtime monitoring en melding van uitzonderingen;
– voorspelling van problemen in de bezorging zoals vertragingen

Alle producten van Tracey dragen bij aan een optimale vervoerdersselectie, automatisering van de klantenservice, en een verbeterde bezorgervaring.

Tracey richt zich op verladers (zoals webshops, e-fulfilment bedrijven en distributeurs) die meerdere vervoerders gebruiken en vaak internationaal verzenden. Tot de eerste klanten behoren snelgroeiende bedrijven als Active Ants (een bedrijf van bpost), E-commerce Center Europe en Cheap Cargo (onderdeel van PostNL).

Over LTIF
Limburg Technology Investment Fund is een vroege-fase-investeringsfonds opgericht in 2020. Het fonds investeert in startups uit Zuidoost-Nederland met een focus op artificiële intelligentie en robotica.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht