Industry Wire

Geplaatst door Amazon

Amazon en BWM Group winnen eerste civiele rechtszaak in Spanje om namaakproducten tegen te gaan

Amsterdam, 12 februari 2024 – Amazons Counterfeit Crimes Unit (CCU) en BMW Group hebben een gezamenlijke civiele rechtszaak gewonnen – de eerste in zijn soort in Spanje – tegen vier lokale fraudeurs die probeerden vervalste BMW onderdelen en accessoires te verkopen in heel Europa. De uitspraak van het Europese Hof voor Handelsmerken in Alicante stelt dat de criminelen de wet hebben overtreden, het beleid van Amazon hebben geschonden en inbreuk hebben gemaakt op de geregistreerde handelsmerken van BMW Group door onder andere in Nederland te proberen vervalste producten te verkopen, waaronder ventieldopjes, badges en sleutelhangers.

Amazon heeft proactieve maatregelen genomen om te voorkomen dat namaakproducten worden vermeld en houdt zijn winkel voortdurend in de gaten. In dit geval detecteerde Amazon verdachte activiteiten met behulp van geavanceerde machine learning tools en werkte samen met BMW Group om te bevestigen dat de producten in kwestie namaak waren. Om het probleem aan te pakken, heeft Amazon de verkoopaccounts van de gedaagden opgeheven, de inbreukmakende aanbiedingen in verband met de zaak verwijderd en de getroffen klanten proactief hun geld teruggegeven. Amazons CCU, opgericht om bedrijven die vervalsde goederen verkopen te identificeren en te ontmantelen, werkte nauw samen met BMW Group en spande een gezamenlijke rechtszaak aan tegen de fraudeurs.

“Amazon tolereert namaakproducten op geen enkele manier en gaat de strijd aan met kwaadwillenden, waar ze ook actief zijn”, zegt Kebharu Smith, directeur van Amazons CCU. “Deze uitspraak is een belangrijke overwinning. Door samen te werken met merkeigenaren zoals BMW Group, kunnen we met succes vervalsers uitschakelen en voorkomen dat namaakartikelen ooit onze klanten bereiken of elders in de toeleveringsketen worden verkocht.”

“Als Amazon en BMW Group beide hun onderzoekscapaciteiten, ervaring en technologische middelen inzetten om gezamenlijk vervalsers te identificeren en aan te pakken, zijn we zeer effectief en succesvol in onze strijd tegen slechte actoren. We zijn trots op wat we tot nu toe samen hebben kunnen bereiken om klanten te beschermen tegen slechte actoren en zijn gemotiveerd om nauw te blijven samenwerken om een blijvende impact te bereiken. We kijken ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten”, aldus Dr. Jochen Volkmer, Head of Intellectual Property Law, Trademarks, Designs, BMW Group.

Amazon gebruikt een groot aantal geautomatiseerde beschermingstechnologieën om te voorkomen dat vervalsingen ooit de winkel binnenkomen. In 2022 hebben de systemen van Amazon meer dan 800.000 pogingen van slechte actoren om nieuwe verkoopaccounts te openen tegengehouden voordat ze ook maar één product te koop konden aanbieden, en meer dan 99% van de aanbiedingen waarvan vermoed wordt dat ze frauduleus of namaak zijn, worden geblokkeerd of verwijderd door de geautomatiseerde, proactieve bescherming van Amazon.

Amazon is toegewijd aan het vervolgen van slechte actoren en doet dit door middel van het werk van de CCU. Amazon werkt nauw samen met merken en wetshandhavers over de hele wereld om slechte actoren aansprakelijk te stellen. In 2022 heeft de CCU van Amazon meer dan 1300 criminelen aangeklaagd of doorverwezen voor onderzoek in de VS, het Verenigd Koninkrijk, de EU en China.

###

Over Amazon
Amazon wordt geleid door vier principes: Obsessie voor klantgerichtheid in plaats van concurrentiefocus, passie voor innovatie, toewijding aan operationele uitmuntendheid en langetermijndenken. Amazon streeft ernaar het meest klantgerichte bedrijf op aarde, de beste werkgever op aarde en de veiligste werkplek op aarde te zijn. Klantbeoordelingen, 1-Click shopping, gepersonaliseerde aanbevelingen, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Career Choice, Fire tablets, Fire TV, Amazon Echo, Alexa, Just Walk Out technologie, Amazon Studios en The Climate Pledge zijn enkele van de zaken die door Amazon zijn gepionierd. Ga voor meer informatie naar Over Amazon en volg @AmazonNews.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht