Industry Wire

Geplaatst door ANSYS

ANSYS en BMW Group ontwikkelen eerste simulatie-toolchain voor autonoom rijden

Zoetermeer, 12 juni 2019 – ANSYS (NASDAQ: ANSS) en BMW Group werken samen aan de eerste simulatie-toolchain voor de ontwikkeling van technologieën voor autonome voertuigen (AV). Dankzij de simulatie-toolchain wordt geautomatiseerd en autonoom rijden (AR) al over twee jaar mogelijk, bij de lancering van het eerste voertuig. BMW Group maakt gebruik van ANSYS’ vernieuwende engineering simulatie-software en haar brede ervaring om de ontwikkeling van een oplossing voor de validatie van veilige AR-systemen te versnellen.

Naar verwachting wordt de financiële impact van autonome voertuigen enorm; analisten voorspellen dat met AV’s wereldwijd zo’n $7 biljoen gemoeid zal zijn. Maar de maatschappelijke impact is zo mogelijk nog groter, omdat AV’s jaarlijks meer dan 600.000 levens kunnen redden. Voordat de AV’s echter op grote schaal op de snelwegen rijden, moeten ze eerst de nodige veiligheidstests ondergaan onder strenge en complexe rijomstandigheden en in uiteenlopende weerscenario’s. Hiervoor zijn in principe miljarden afgelegde kilometers nodig. Tenzij simulaties worden gebruikt die fysieke tests kunnen vervangen en zo helpen AV’s in een fractie van de voorheen benodigde tijd de snelwegen op te krijgen.

De meerjarenovereenkomst vormt de basis voor de ontwikkeling van de Niveau 3-voertuigen en de Niveau 4- en 5-technologie van BMW Group, die verantwoordelijk zal zijn voor respectievelijk een hoge graad van automatisering en volledige automatisering voor de BMW iNEXT. Het nieuwe model zal naar verwachting in 2021 worden gepresenteerd. De nieuwe simulatie-toolchain maakt efficiënt gebruik van de grote hoeveelheden sensordata van BMW, en zal intelligente analyses uitvoeren en scenario’s creëren op basis van statistische relevantie en AR-systeemgevoeligheid. De scenario’s omvatten zowel gebruikelijke rijsituaties als uitzonderlijke gevallen, om alle mogelijke situaties te kunnen beoordelen. Op basis van deze scenario’s zal de toolchain rigoureuze veiligheidstests met de AR-systemen uitvoeren in een zeer veeleisende virtuele omgeving. ANSYS en BMW verlenen alle medewerking en transparantie met betrekking tot interfaces en validatiemethoden, om optimale veiligheid te bieden.

ANSYS behoudt de exclusieve rechten op de simulatie-toolchaintechnologie voor uitrol in andere markten.

“BMW Group is een toonaangevende autofabrikant en zal vervoer zoals we dat nu kennen, met de ontwikkeling van geavanceerde autonome voertuigtechnologieën, drastisch veranderen. Onze samenwerking met BMW is een echte game changer en staat aan de basis van een transformatie in de vervoerssector die zijn weerga niet kent,” aldus Eric Bantegnie, vice president en general manager bij ANSYS. “ANSYS’ simulatie-oplossingen bieden een complete virtuele testomgeving voor AV-systemen, die speciaal ontworpen is om de kritieke veiligheidsvalidatie-eisen voor autonoom rijden te helpen bepalen en het tijdperk van volledig autonome voertuigen in te luiden.”

Bericht voor de redactie

Over ANSYS. Inc.

Als je ooit een raketlancering hebt gezien, hebt gevlogen in een vliegtuig, een auto hebt bestuurd, een computer hebt gebruikt, een mobiel apparaat hebt aangeraakt, over een brug bent gereden of wearable-technologie hebt gebruikt, is de kans groot dat je een product hebt gebruikt waarbij ANSYS-software een cruciale rol heeft gespeeld in de ontwikkeling ervan. ANSYS is de wereldleider op het gebied van engineering-simulatie. Via onze Pervasive Engineering Simulation-aanpak helpen wij ’s werelds meest innovatieve bedrijven om hun klanten betere producten te leveren. Door het bieden van het beste en breedste softwareportfolio voor engineering-simulatie, helpen we hen de meest complexe ontwerpuitdagingen op te lossen en producten te maken die alleen door de verbeelding worden beperkt. ANSYS is opgericht in 1970 en heeft haar hoofdkantoor ten zuiden van Pittsburgh, Pennsylvania, VS. Ga naar www.ansys.com voor meer informatie.

ANSYS en alle merk-, product-, service- en functienamen, logo’s en slogans van ANSYS, Inc. zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van ANSYS, Inc. of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten of andere landen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht