Industry Wire

Geplaatst door ANWB

ANWB introduceert smart veiligheidspakket voor veiliger huis

Den Haag, 18 april 2019 – De ANWB introduceert de Veilig van Huis Woonverzekering, een unieke combinatie van een inboedel- en opstalverzekering en veiligheidspakket met sensoren, gekoppeld met de ANWB Alarmcentrale. Zo kunnen klanten onderweg via een smartphone hun huis in de gaten te houden. Indien er mogelijke schade of inbraak wordt gesignaleerd wordt er direct een bericht naar de klant in de app gestuurd. Geen reactie? Dan neemt de ANWB alarmcentrale contact op.

De onverwachte boosdoener
ANWB leden maken zich het meest zorgen over inbraak (58%) of brand (26%) in huis en vragen vaak buren om een oogje in het zeil te houden als ze van huis zijn. Rookmelders (80%), dievenklauwen (60%) en beveiligde ramen (62%) zijn populair als maatregel, maar slechts 8% heeft een watersensor in huis. Uit cijfers van de ANWB** blijkt echter dat waterschade in huis vaker voorkomt dan diefstal of brand;

“Jaarlijks krijgen wij ruim 900 meldingen van lekkage. Dit maakt het één van de meest voorkomende schades in huis. Om schades snel te signaleren of te voorkomen hebben wij het Veilig van Huis pakket ontwikkeld. En mocht er schade zijn, dan kunnen klanten vanuit de app direct een noodreparatie inplannen. Zo helpen we klanten om met een gerust hart van huis te gaan ”, legt Klaas Kregel, woordvoerder van de ANWB, uit.

ANWB Veilig van Huis Woonverzekering
De Veilig van Huis Woonverzekering bestaat uit een inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering en een veiligheidspakket met bijbehorende app. Het veiligheidspakket bevat een camera die gevoelig is voor beweging en geluid, twee bewegingssensoren, twee watersensoren en een wifi-hub waar alle apparaten mee in verbinding staan.

Indien één van de sensoren een mogelijke schade of inbraak signaleert krijgen klanten een melding in de app. Deze melding wordt opgevolgd door een SMS, robocall en uiteindelijk een telefoontje vanuit de ANWB Alarmcentrale. Mocht het niet lukken om de verzekerde te bereiken, wordt contact gezocht met één van de contactpersonen die vooraf door de verzekerde zijn opgegeven. Het pakket wordt aangeboden met een gratis installatieservice en is af te sluiten op anwb.nl/verzekeringen/woonverzekering.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht