Industry Wire

Geplaatst door Stoplichtzuil

Automatische personenteller Stoplichtzuil maakt handhaving coronamaatregelen eenvoudig

Grip op bezoekersstroom met eenvoudig toegangscontrolesysteem voor onder meer horeca, detailhandel en sportscholen

Amsterdam, 5 juni 2020 – De economie gaat langzaam weer van het slot, maar ondernemers komen voor de handhaving van de maatregelen ter preventie van de verspreiding van het coronavirus voor een flink aantal uitdagingen te staan. Het reguleren van het aantal mensen dat samenkomt in een ruimte is er daar een van. Het nieuwe toegangscontrolesysteem Stoplichtzuil biedt een eenvoudige oplossing. Deze zuil is een automatische personenteller en helpt ondernemers op een toegankelijke manier aan de coronamaatregel van één klant per tien vierkante meter te voldoen. Hiermee wordt er grip gehouden op de bezoekersstroom in bijvoorbeeld horeca, musea, theaters, winkels, sauna’s, sportscholen en kantoren.

De in Amsterdam ontwikkelde en geproduceerde Stoplichtzuil houdt automatisch bij hoeveel bezoekers naar binnen en weer naar buiten gaan. Met de Stoplichtzuil hebben ondernemers geen omkijken meer naar het deurbeleid, de automatische personenteller maakt het in dienst nemen van een extra medewerker hiervoor zelfs overbodig. Een beveiliger tijdelijk bij de deur zetten kost al snel honderden euro’s per week. Met het elektronische toegangssysteem voldoen ondernemers direct aan de preventie maatregelen op het gebied van toegangscontrole met een eenmalige investering.

Toegangscontrole is relevant voor alle ondernemers van Nederland
Premier Mark Rutte heeft op 27 mei bekend gemaakt dat sportscholen, sauna’s, casino’s en sportkantines in Nederland mogelijk vanaf 1 juli weer open gaan, mits er een akkoord is van het OMT. Myrella Sterk, initiatiefnemer van Stoplichtzuil, licht toe: “Ondernemers die binnenkort de deuren weer mogen openen zullen naar alle mogelijke manieren zoeken om weer omzet te kunnen draaien. Met een Stoplichtzuil kunnen ze op een kostenbesparende én makkelijker manier aan de maatregel voldoen dat er maar een beperkt aantal mensen in een ruimte aanwezig mag zijn.”

Het toegangscontrolesysteem werkt heel simpel. Sterk: “Je stelt in hoeveel mensen er maximaal in de ruimte mogen zijn, vervolgens houdt de Stoplichtzuil bij of het maximum is bereikt. De sensors detecteren namelijk of iemand naar binnen of buiten gaat. Heb jij bijvoorbeeld ingesteld dat er 30 mensen binnen mogen zijn? Zodra bezoeker nummer 30 de Stoplichtzuil heeft gepasseerd springt het licht op rood. Als bezoeker nummer 31 dan door het rode licht loopt gaat er een alarm af. Elke keer als iemand de ruimte uitloopt, is er dus ook weer ruimte voor iemand om naar binnen te lopen. Met de stoplichtzuil houd je niet alleen BOA’s tevreden, maar ook klanten zien dat jij er alles aan doet om veilig te ondernemen.” Het bedrijf verwacht dat de Stoplichtzuil dé oplossing is voor bedrijven die leven van klanten die dagelijks over de vloer komen zoals de horeca, theaters, campings, hotels, winkels, kantoren om aan de coronamaatregelen te kunnen voldoen.

De stoplichtzuilen worden in verschillende kleuren en met diverse opties verkocht via de webshop https://stoplichtzuil.nl/.

Bekijk via deze link hoe de stoplichtzuilen precies werken: https://www.youtube.com/watch?v=ufQJduktF3M

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht