Industry Wire

Barbara van Beukering lanceert PAPER

PAPER (www.PAPERmagazine.nl) is een nieuw digitaal initiatief van de Persgroep Nederland, uitgever van onder meer de Volkskrant, AD, Trouw, Het Parool en zeven toonaangevende regionale kranten.

Barbara van Beukering is oprichter en hoofdredacteur van PAPER: “Ik word gek van alle informatie die de hele dag tot me komt via social media, nieuwsbrieven, websites, blogs en pushberichten. Maar aan de andere kant wil ik wél van alles op de hoogte zijn, niks missen en overal over kunnen meepraten. Vanuit die behoefte is PAPER ontstaan.”

PAPER gaat als digitaal medium tegen de stroom in. Het magazine verschijnt één keer per dag en praat je in 15 artikelen bij; je krijgt het belangrijkste nieuws, spraakmakende columns, persoonlijke interviews, het beste op het gebied van kunst en cultuur én de laatste roddel. En als je PAPER uit hebt – ook zo fijn, dat je het uit kunt lezen – ben je helemaal op de hoogte en kun je met een voldaan gevoel andere dingen gaan doen.

De PAPER-redactie selecteert elke dag de beste verhalen uit de beste kranten; de Volkskrant, AD, Trouw, Het Parool en de regionale kranten. Daarnaast heeft PAPER eigen columnisten en eigen auteurs. PAPER houdt het midden tussen een tijdschrift en een krant.

PAPER verschijnt zes dagen per week (van maandag tot en met zaterdag) om 12 uur. PAPER kun je via de app lezen op je smartphone, tablet en computer. Lezers abonneren zich via PAPERmagazine.nl. Een abonnement kost slechts €5,95 per maand; de eerste maand is gratis.

Over Barbara van Beukering

Van Beukering (48) werkte na de School voor de Journalistiek bijna tien jaar voor televisie bij o.a. TROS, AVRO en RTL. Daarna maakte ze de overstap naar tijdschriften en gaf leiding aan AvantGarde, Blvd. en Volkskrant Magazine. Acht jaar geleden werd ze benoemd tot hoofdredacteur van Het Parool, de krant die ze op 31 december 2014 verliet om PAPER op te zetten.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht