Industry Wire

Geplaatst door UNITED24

Bereik van 1,3 miljard mensen Fortnite-actie voor ziekenhuis Oekraïne

In een baanbrekend initiatief lanceerden Havas Play en UNITED24, het officiële fondsenwervingsplatform van Oekraïne, #TheDonationMap, een campagne die Fortnite-gamers van over de hele wereld samenbrengt om de wederopbouw van Oekraïens ziekenhuis Prybuzka te financieren en duizenden slachtoffers te helpen. Het unieke aan de campagne is dat hoe langer je speelt, hoe meer geld er gedoneerd wordt.

Het initiatief #TheDonationMap stelt spelers in staat om hun virtuele aanwezigheid om te zetten in impact in de echte wereld op de digitale versie van het Onafhankelijkheidsplein in Kiev. Sinds haar lancering eind maart 2024 is er een update: meer dan 100.000 spelers hebben dit gedaan, met meer dan een half miljoen speelminuten geklokt, en een mediabereik van 1,3 miljard views (!) wereldwijd voor de acties. Daarnaast gaat het om een zeer substantieel geldbedrag, al geeft UNITED24 daar uiteraard geen specifieke details over om Rusland geen extra informatie mee te geven.

“Rusland heeft meer dan 1500 ziekenhuizen beschadigd en er 195 vernietigd. Je moet toegeven, een ziekenhuis herbouwen is een goede motivatie om een nacht door te brengen in Fortnite. Gamers tonen daarmee hun immense potentieel om positieve verandering te steunen.” Yaroslava Gres, coördinator UNITED24.

“De gaminggemeenschap is een kracht van positieve verandering, en ‘The Donation Map’ is geboren uit de overtuiging dat gamers, met hun passie en collectieve kracht, hun impact kunnen uitbreiden buiten het virtuele rijk, en daarmee zelfs levens kunnen redden.” Fabrice Plazolles – Chief Creative Officer – Havas Play

Het enorme bereik van de actie – via onder andere OOH, in-game streaming, TV, radio, magazines, kranten, streamers en politici – komt mede door het netwerk van ambassadeurs van UNITED24 met grote namen zoals Richard Branson, Julia Roberts, Francis Fukuyama, Elina Svitolina, Barbara Streisand, Imagine Dragons en Mark Hamill. UNITED24 roept alle media op om Oekraïne blijvend in het nieuws te houden en donaties hier te richten, naast alle gamers die hier naar de #TheDonationMap kunnen komen.

Dank names United24!

Over UNITED24

UNITED24 werd gelanceerd door de president van Oekraïne Volodymyr Zelenskyy als het belangrijkste platform voor het inzamelen van liefdadigheidsdonaties ter ondersteuning van Oekraïne. Sinds de start van het platform in mei 2022 is er $620 611 054 opgehaald via donaties uit meer dan 110 landen.

Over Havas Play

Havas Play verbindt merken met fans door gebieden van passie (muziek, sport, gaming, enz.), interesses en zorgen te activeren die hen samenbrengen om een blijvende zakelijke, maatschappelijke of milieueffect te creëren, via onder andere haar banden met het Vivendi entertainment netwerk.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht