Industry Wire

Geplaatst door BTC Direct

Bitcoin haalt hoogste koers ooit

Bitcoin heeft vanmiddag zijn hoogste koers ooit behaald. Het vorige record stond op 19.660 dollar en werd behaald op 17 december 2020.

Waarom is de koers gestegen?

Hoe anders was het begin van dit jaar. Door de coronacrisis daalde de bitcoin koers naar een dieptepunt van 3.850 dollar.

In de zomer brak bitcoin door de grens van 10.000 dollar, maar vooral in de afgelopen weken steeg de bitcoin koers hard. Op 8 oktober begon bitcoin met een waarde van 10.500 dollar. In twee maanden tijd groeide de koers met 90 procent naar 20.000 dollar.

Waren het in 2017 vooral particuliere investeerders, 2020 is het jaar van institutionele adoptie. Steeds meer bedrijven gebruiken hun kasreserves om bitcoin te kopen. In oktober werd bekend dat het beursgenoteerde MicroStrategy 425 miljoen dollar aan bitcoin kocht. Daarna volgde betaalplatform Square met 50 miljoen dollar.

En zelfs bedrijven die in eerste instantie sceptisch waren tegenover bitcoin, zijn nu om. Zo biedt PayPal vanaf november handel in bitcoin en andere cryptocurrency’s aan voor Amerikaanse klanten.

Tenslotte prijzen bekende miljardairs zoals Stanley Druckenmiller, Bill Miller en Ricardo Pliego bitcoin aan op nationale televisie. Zij geven openlijk aan bitcoin te bezitten.

Wat betekent deze stijging?

De vorige keer dat bitcoin 20.000 dollar waard was, was dat het einde van een lange stijging. Jerrymie Marcus van BTC Direct verwacht dat het deze keer anders zal zijn:

‘De huidige koersstijging verschilt veel van die van drie jaar geleden. In 2017 werd de stijging vooral gedreven door consumenten. Iedereen had het over bitcoin en over cryptocurrency. Nu is het nog redelijk stil. Het zoekvolume op Google naar bitcoin is een tiende van wat het in 2017 was. Bitcoin stijgt nu doordat veel grote investeerders, fondsen en banken instappen. Zij kopen meer bitcoins dan het aanbod aankan en hierdoor stijgt de prijs. Nu bitcoin weer een nieuw hoogtepunt bereikt heeft, verwacht ik dat het grote publiek bitcoin snel weer vindt.’

Over BTC Direct

BTC Direct is opgericht in 2013 in Nijmegen en is actief in heel Europa. Meer dan 600.000 gebruikers verhandelen via BTC Direct crypto-valuta zoals Bitcoin en Ethereum. In oktober werd bekend dat BTC Direct een investering van 11 miljoen euro heeft ontvangen om verder te groeien.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht