Industry Wire

Geplaatst door Bitonic

Bitonic lanceert campagne voor mensen met een echte hobby

Bitcoin is nu meer dan 15 jaar een bekend gegeven. Toch laat onderzoek zien dat men nog steeds denkt dat het veel tijd en moeite kost. Daarom lanceert Bitonic samen met Natwerk een nieuwe campagne, die in teken staat van de nieuwe app. Een app gemaakt voor mensen die wel in Bitcoin willen investeren, maar er verder niet al te veel mee bezig willen zijn. Je vindt er alleen de Bitcoin koers en een optie voor kopen en verkopen. Meer niet. Zo blijft er meer tijd over voor echte hobby’s.
In 2012 was Bitonic de eerste Bitcoinpartij in Nederland. Sindsdien zet het bedrijf zich internationaal in voor het voortbestaan van de munt. Al is er in de afgelopen jaren veel veranderd. De markt werd geteisterd door louche bedrijven en cryptocowboys uit op snel geld. Daan Kleiman, Strateeg Bitonic B.V.: “Wij blijven bewust dicht bij de kern van ons bedrijf en trekken ons niets aan van wat er in de cryptowereld gebeurt. Het is meer op gokken gaan lijken dan op gedegen investeren. En cryptobedrijven werken dat alleen maar in de hand. Met Natwerk hebben we ons gepositioneerd als tegengeluid. Investeer consistent en laat de app verder met rust.”
Budget Mobiel | Richard
In de nieuwe campagne zien we Bitcoin investeerders die dankzij de nieuwe app helemaal niet met Bitcoin bezig zijn. De hoofdpersonen gaan volledig op in hun hobby en laten de app links liggen. Het laat zien hoe weinig tijd en moeite Bitcoin hoeft te kosten. We zien een modeltreinbouwer, een visser en een dame met haar showkat. Bob Dijkshoorn, creatief bij Natwerk: “We hebben ervoor gekozen om echte mensen te filmen op de plek waar ze graag met hun hobby bezig zijn. Zo voelen de hobbyisten zich op hun gemak én klopt elk detail in de wereldjes die we in de commercials neerzetten.”
Vanaf 14 juni zijn de commercials te zien en horen op radio en TV. De Bitonic app is vanaf nu te downloaden in de App Store en op Google Play.
Bekijk hier de campagne:
– JOS (trein): https://vimeo.com/957735714
– ROY (vissen): https://vimeo.com/957738952
– MONIQUE (kattenshow): https://vimeo.com/957733308
Credits:
Merk: Bitonic
Bureau: NATWERK
Productie: Holy Fools
Regie: Youri Dingemans
Audio: Public Audio
Grading: Gary Grade

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht