bunq speelt in op golf aan nieuwe beleggers met de lancering van beleggingsfunctie

Amsterdam, 3 februari 2022 – bunq is een van Europa’s eerste neobanken die haar gebruikers een eenvoudige en duurzame manier biedt om hun geld te beleggen. De Nederlandse fintech, onlangs gewaardeerd op € 1,6 miljard, heeft ‘Easy Investments’ gelanceerd als onderdeel van de nieuwste upgrade van zijn app: bunq Update 19.
Het niveau van particuliere investeringen in Europa is sinds 2020 naar schatting verdubbeld, maar blijft nog steeds ver achter bij dat in andere geavanceerde economieën, met name de VS. Nu Europese consumenten onder druk staan door lage rentetarieven en recordhoge inflatie, verwacht bunq dat de nieuwe functie haar gebruikers een gemakkelijke en toegankelijke manier biedt om rendement op hun spaargeld te krijgen.
‘Easy Investments’ biedt gebruikers de mogelijkheid om te investeren in milieuvriendelijke bedrijven en bedrijven die werken aan duurzame ontwikkeling, dankzij een partnerschap met birdee. bunq-gebruikers kunnen uit drie verschillende portefeuilles die kiezen die het beste aan hun beleggingsdoelstellingen voldoet. Zo beleggen ze moeiteloos en besparen zich het gedoe van individueel aandelenbeheer.
bunq oprichter en CEO Ali Niknam prees de stap van het bedrijf op het gebied van investeringen: “De introductie van ‘Easy Investments’ is een bijzondere ontwikkeling voor bunq. Gebruikers kunnen nu moeiteloos hun vermogen laten groeien terwijl ze bijdragen aan een groenere wereld.”
Andere functies die in Update 19 zijn aangekondigd, zijn onder meer de toevoeging van nog eens 10 vreemde valuta’s aan de bunq-app – allemaal rechtstreeks gekozen op basis van feedback van klanten – waardoor gebruikers nu rechtstreeks vanaf hun telefoon 15 verschillende valuta’s kunnen ontvangen, beheren, converteren en uitgeven. Een bijgewerkte ‘Vrienden’-functie stelt gebruikers in staat om ervaringen beter te delen en samen nieuwe plekken te ontdekken, terwijl ze met de toevoeging van bunq DigiCards de gegevens van hun fysieke kaart beter kunnen beschermen dankzij een digitale pas voor online betalingen.
Over bunq
bunq werd in 2012 opgericht door ondernemer Ali Niknam (1981), nadat hij de eerste Europese bankvergunning in meer dan 35 jaar had bemachtigd. Hij wilde de traditionele banksector radicaal veranderen en was tot 2021 de enige investeerder in bunq. Hij financierde het bedrijf met €98,7 miljoen eigen geld. Dit gaf bunq de vrijheid en onafhankelijkheid om een bank te bouwen, volledig op basis van de wensen en behoeften van zijn gebruikers. In april 2021 overschreden de deposito’s voor het eerst de grens van 1 miljard euro, nadat ze in 2019 en vervolgens opnieuw in 2020 waren verdubbeld.
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.