Industry Wire

Geplaatst door Café Noir

Café Noir uit Zwolle creëert wereldwijde campagnefilm voor de nieuwe Acer Chromebook 314

ZWOLLE – Videoproductiebedrijf Café Noir uit Zwolle heeft de campagnefilm voor de lancering van de nieuwe Chromebook 314 ontwikkeld. De high-end campagnefilm van de ultradunne laptop met eersteklas aluminium ontwerp, is wereldwijd gelanceerd door electronicaproducent Acer.

Café Noir en Acer willen met de campagnefilm de specificaties van de nieuwe Chromebook 314 uitlichten door dynamische beelden en motion graphic te combineren. Waar Acer gewoonlijk werkte met 3D animaties, kozen ze nu voor een gefilmde campagne. Dit was een flinke opgave. Details zijn erg belangrijk, er mag geen vuiltje of vingerafdruk zichtbaar zijn. Frank Hogenkamp, co-founder van Café Noir vertelt: ‘’We staan bekend om de sfeervolle video’s die we maken en dat was voor deze productie een uitdaging, aangezien we alleen een laptop en een studio gebruikten. De sfeer hebben we er uiteindelijk in gebracht met behulp van muziek en stopmotion’’.

Om de dynamische en high-end bewegingen te kunnen maken die ook in 3D animaties mogelijk zijn, werkte het team met een Colibri Camera Robot. De zogenoemde Cinebot is volgens verhuurbedrijf Camuse één van de snelste en meest precieze Camera Robots ter wereld. De operator heeft een computer en stelt met software in hoe en hoe snel de robotarm beweegt. ‘’Dat komt heel precies, waardoor die beweging heel soepel loopt en we de dynamische beelden hebben kunnen creëren die we voor ogen hebben’’, vertelt Hogenkamp.

Volgens Acer was er sprake van een prettige samenwerking: ‘’Het team van Café Noir heeft de video top gemaakt!’’. Ook Café Noir Videoproducties is zeer tevreden over het resultaat en de samenwerking: ‘’We zijn trots dat we voor zo’n groot merk een campagnefilm hebben gemaakt, die wereldwijd wordt ingezet’’.

Bekijk hier de video: https://vimeo.com/418841093/951e2451d0

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht