Industry Wire

Geplaatst door Citrix

Citrix kondigt overname Wrike aan

Amsterdam, 20 januari 2021 – Citrix Systems, Inc. (NASDAQ:CTXS), kondigt aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten met Wrike, een snelgroeiende, erkende leider in SaaS oplossingen voor cloudgedreven samenwerking, voor een bedrag van $2.25 miljard. Citrix kondigt ook de cijfers aan van het vierde kwartaal en het fiscale jaar dat op 31 december 2020 eindigde. Aanvullende informatie hierover is te vinden op de Investor Relations website: https://www.citrix.com/investors.

De combinatie versterkt het krachtige digitale werkplatform van Citrix, dat werknemers in een uniforme, veilige omgeving de middelen biedt die zij nodig hebben om productief te zijn, met de innovatieve oplossing voor werkbeheer van Wrike. Deze stroomlijnt de samenwerking en uitvoering van werk en voorziet werknemers van extra hulpmiddelen om overal efficiënt en veilig te werken. De toevoeging van de cloud delivered-oplossingen van Wrike versnelt de transitie van Citrix’ business model naar de cloud en de strategie om een compleet SaaS-gebaseerd werkplatform te worden dat voldoet aan de behoeften van verschillende functiegroepen binnen organisaties.

De overname levert klanten een verbeterde waardepropositie door middel van complementaire oplossingen die nieuwe omzetmogelijkheden bieden, zowel binnen bestaande actieve klantenbestanden als binnen nieuwe beslissingseenheden, waaronder marketing, zakelijke dienstverlening en HR. Samen zullen Citrix en Wrike meer dan 400.000 klanten in 140 landen bedienen. Daarnaast zal Wrike na de afronding van de overname toegang krijgen tot het uitgebreide partner ecosysteem van Citrix, waardoor nieuwe mogelijkheden binnen het ecosysteem worden gecreëerd om extra waarde voor klanten te bieden.
Wrike, een Vista Equity Partners portfolio bedrijf met het hoofdkantoor in San Jose, Californië, met meer dan 1.000 werknemers en ongeveer 18.000 klanten wereldwijd, biedt oplossingen die teams en mobiele werknemers in staat stellen hun werk op afstand te plannen, beheren en efficiënt af te ronden. Wrike zal naar verwachting ongeveer 30 procent stand-alone groei realiseren in 2021 met een waarde tussen $180 miljoen en $190 miljoen in SaaS ARR1, met de kans om de groei te versnellen als onderdeel van Citrix.

Bouwen aan de toekomst van werk
“De laatste jaren werken we op steeds meer plekken – thuis, op kantoor en onderweg. We geloven dat het voor bedrijven steeds belangrijker wordt om flexibele en hybride werkmodellen te ondersteunen en een consistente, veilige en efficiënte ervaring te bieden die de complexiteit en ruis in het werken wegneemt. Zo kunnen werknemers zich concentreren en optimaal presteren, waar ze zich ook bevinden,” zegt David Henshall, President en CEO van Citrix. “Samen leveren Citrix en Wrike oplossingen voor cloud delivered digitale werkplekken die teams in staat stellen veilig toegang te krijgen tot de middelen en tools die ze nodig hebben om efficiënt samen te werken. Via elk kanaal, apparaat of locatie.”

Uitbreiding van de digitale werkplek
Citrix biedt een toonaangevend digitaal werkplatform van waaruit bedrijven uniforme, veilige en betrouwbare toegang kunnen leveren tot de systemen, informatie en tools die mensen nodig hebben om hun werk te doen, waar ze zich ook bevinden. Met de toevoeging van het aanbod van Wrike, wordt het platform van Citrix uitgebreid met nieuwe, collaboratieve work management mogelijkheden die bedrijven in staat stellen om de werkuitvoering te eenvoudigen. Het automatiseren en stroomlijnen van de samenwerking in teams en het verenigen van workflows over alle medewerkers en werkstijlen, helpt op zijn beurt bij het verhogen van de effectiviteit en productiviteit van werknemers.
“Wanneer we het hebben over de toekomst van werk, delen Citrix en Wrike een gemeenschappelijke visie en missie: de complexiteit en chaos van het werk verminderen en elke persoon, elk team en elke organisatie in staat stellen om het beste uit zichzelf te halen. Samen zijn we in staat om de werkplek van de toekomst te ontwikkelen, de werkervaring te transformeren en mensen te voorzien van een innovatieve set oplossingen die ze kunnen gebruiken om hun doelen te overtreffen en het bedrijf vooruit te helpen”, aldus Andrew Filev, oprichter en CEO van Wrike.

Financiële details
Wrike beëindigde kalenderjaar 2020 met meer dan $140 miljoen in unaudited SaaS ARR, wat wijst op meer dan 30 procent CAGR in SaaS ARR in de voorafgaande twee jaar. Het bedrijf zal naar verwachting ongeveer 30 procent stand-alone groei behalen in 2021 met een waarde tussen $180 miljoen en $190 miljoen in SaaS ARR1, met de kans om de groei onder de eigendom van Citrix te versnellen. De toevoeging van Wrike is zeer complementair aan het bestaande klantenbestand van Citrix en zal de groei van de SaaS ARR van Citrix naar verwachting versnellen.

De boekhoudkundige gevolgen van de financiering en de aankoop voor de uitgestelde omzet zullen een invloed hebben op de niet-GAAP winst per aandeel in 2021. De integratie- en andere kosten met betrekking tot de overname zullen naar verwachting een bescheiden verwateringseffect hebben op de niet-GAAP winst per aandeel in 2021. De transactie zal naar verwachting neutraal zijn ten opzichte van de niet-GAAP winst per aandeel en de vrije kasstroom van Citrix in het boekjaar 2022, en zal naar verwachting ook in de toekomst een positieve invloed hebben op de winst per aandeel van Citrix.

Citrix verwacht de transactie te financieren met een combinatie van nieuwe schulden en bestaande liquide middelen en investeringen. Citrix heeft zich verbonden aan haar investment grade credit ratings en is van plan om binnen 24 maanden terug te keren naar het historische niveau van de hefboomwerking. Citrix heeft een verbintenis van JPMorgan Chase Bank, N.A. verkregen voor een senior ongedekte overbruggingskrediet faciliteit van 364 dagen voor 1,45 miljard dollar.
De transactie, die unaniem is goedgekeurd door de raad van bestuur van zowel Citrix als Wrike, zal naar verwachting in de eerste helft van 2021 worden afgerond, onder voorbehoud van reglementaire goedkeuringen en andere gebruikelijke overnamevoorwaarden. Tot aan de afronding van de overname zullen de bedrijven onafhankelijk blijven opereren. Na de sluiting zal Filev het Wrike team blijven leiden en rapporteren aan Arlen Shenkman, EVP en Chief Financial Officer, Citrix.
———————————-
¹ARR weerspiegelt geen aanpassingen aan de opbrengsten of toekomstige vastgelegde opbrengsten die kunnen ontstaan bij de boekhoudkundige verwerking van een bedrijfscombinatie, en is niet bedoeld als een prognose van toekomstige opbrengsten.
Adviseurs
J.P. Morgan Securities LLC dient als financieel adviseur van Citrix over de transactie en Shearman & Sterling LLP als juridisch adviseur. De financieel adviseur van Wrike is Goldman Sachs Group & Co. LLC, en juridisch adviseur is Kirkland & Ellis LLP.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht