Coen van de Steeg spreker op TEDxBinnenhof 2014

Zojuist zijn de sprekers voor TEDxBinnenhof 2014 bekend gemaakt. Op 31 maart a.s. mogen zij hun innovaties presenteren in de Ridderzaal. André Kuipers en TEDx licentiehouder Jim Stolze selecteerden na 7 auditierondes in het hele land de 8 beste ideeën. Vanuit de voorronde die ActiZ, PGGM en Microsoft onder de naam ComeTogether organiseerden, mag Coen van de Steeg zijn innovatie ‘WeHelpen’ in de Ridderzaal presenteren.

TEDxBinnenhof vindt plaats op 31 maart 2014 met als thema ‘Global Challenges | Dutch Solutions’. André Kuipers en Jim Stolze hebben onder het toeziend oog van Bertholt Leeftink, Directeur Generaal Bedrijfsleven en Innovatie bij het ministerie van Economische Zaken, hieruit de meest innovatieve oplossingen gekozen voor de grote uitdagingen waar de wereld voor staat. Denk aan vergrijzing, duurzame landbouw en energievoorziening, klimaatverandering, grondstoffen schaarste en cyberveiligheid.

De winnaars kregen vandaag in de Kromhouthal in Amsterdam het goede nieuws te horen.
Coen van de Steeg, winnaar van ComeTogether en initiatiefnemer van het platform WeHelpen: “We zijn vijf jaar geleden begonnen met WeHelpen en iedere dag sluiten zich nieuwe mensen aan die elkaar om hulp vragen en elkaar hulp bieden. Het winnen van ComeTogether in 2013 heeft een enorme impuls gegeven aan WeHelpen. Dat ik ons verhaal nu mag vertellen tijdens TEDxBinnenhof 2014 is echt een kroon op het werk. We zijn trots dat onze bijdrage dit internationale podium krijgt. Hopelijk kan het een voorbeeld zijn voor ‘Caring Communities’ (het thema van ComeTogether) in de hele wereld. Participatie en elkaar helpen is geen kwestie van moeten … het is gewoon vanzelfsprekend! ”

Over TEDxBinnenhof
Na een succesvolle eerste editie van TEDxBinnenhof in 2012, tonen in 2014 wederom 10 Nederlandse innovators hun slimme oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen aan de wereld. Op diverse locaties in binnen- en buitenland (waaronder meer dan 30 Nederlandse ambassades) worden ‘viewing parties’ georganiseerd waar gasten live meekijken.

TEDxBinnenhof is een initiatief waarbij overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen een platform bieden voor Nederlandse vindingen die een belangrijke bijdrage leveren aan de grote uitdagingen waar wij als maatschappij voor staan. TEDxBinnenhof geeft pioniers en hun innovatieve ideeën een internationaal podium en zetten netwerken op rond bovenstaande thema’s om de impact van innovatie te vergroten.

TEDxBinnenhof is een samenwerkingsverband van: Microsoft, PGGM, ActiZ, FME-CWM, ING, Alliander, Climate KIC, TOPbv, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Economische zaken.

1 Reactie

Mooi verhaal man, en trouwens mooie foto’s, ook en vooral die van vandaag!

Pa

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug