Industry Wire

Consument moet digitaal consuminderen

Nieuwegein, 9 april 2014 – De Digital Universe-studie van IT-organisatie EMC, uitgevoerd door IDC, toont aan dat het de consument is die hoofdzakelijk verantwoordelijk is voor tweederde van de jaarlijks gecreëerde en gekopieerde digitale data (tegen 2020 in totaal goed voor 44 biljoen gigabytes, ook wel 44 zettabytes).

Consument drijfveer data explosie

Het is duidelijk dat we aan de vooravond staan van het ‘Internet of  Things’: een netwerk dat dingen/tools met elkaar verbindt en data automatisch deelt, beheert en monitort. Daar bovenop voeden miljoenen sensoren en applicaties, ingebouwd in auto’s, speelgoed, halsbanden voor dieren, vliegtuigen en dergelijke het Internet of Things.

200 miljard dagelijkse gebruiksvoorwerpen beschikken nu al over een ingebouwde computer, waarvan er 50 miljard over een ingebouwde sensor beschikken. Jaarlijks creëert een gemiddeld gezin nu al voldoende digitale data om 65 iPhones (32 gb) mee te vullen. Passen we ons gedrag niet gezamenlijk aan, dan vult datzelfde gezin tegen 2020 makkelijk 318 iPhones.

Zo verdubbelt de omvang van de digital universe elke twee jaar maar zal het tussen 2013 en 2020 vertienvoudigen van 4,4 biljoen gigabytes naar 44 biljoen gigabytes.

Hans Timmerman, CTO bij EMC:  “Als maatschappij moeten we beseffen dat we op een gegeven moment tegen een grens zullen aanlopen. Zowel op fysiek en technisch gebied, als op het vlak van energieverbruik. De cijfers uit onze Digital Universe studie tonen aan, dat afgelopen jaar slechts 33 procent van alle digitale data fysiek bewaard kon worden. Het wordt duidelijk dat de consument op termijn zijn digitale informatieproductie beter zal moeten structureren. Een lastige uitdaging voor de moderne consument, waarvoor de industrie eenvoudige en gebruiksvriendelijke oplossingen zal moeten ontwikkelen.”

Andere onderzoeksresultaten:

?      Opkomende markten produceren meer data: Op dit moment kan 60 procent van de data in het digital universe worden toegeschreven aan landen zoals Duitsland, Japan en de Verenigde Staten. In 2020 zal dit aandeel veranderen en zullen de opkomende markten zoals Brazilië, China, India, Mexico en Rusland goed zijn voor het merendeel van de data.

?      Data overtreft opslag: De wereldwijde hoeveelheid beschikbare opslagcapaciteit (ongebruikte bytes) in alle media types groeit langzamer dan de productie van de data zelf (de digital universe dus). In 2013 kon de beschikbare opslagcapaciteit slechts 33 procent van het digital universe aan. In 2020 is het in staat om minder dan 15 procent op te slaan. Gelukkig is het merendeel van de data tijdelijk van aard (zoals streaming data van Netflix, digitale TV) en dat vereist geen langdurige opslag.

?      Cloud-data zal verdubbelen: In 2013 werd minder dan 20 procent van de data in het digital universe ‘geraakt’ door de cloud. In 2020 zal dit percentage verdubbelen naar 40 procent.

?      Consumenten creëren data maar bedrijven zijn ervoor verantwoordelijk: Tweederde van de bits in het digital universe wordt gecreëerd door consumenten en werknemers, maar bedrijven zijn verantwoordelijk voor 85 procent van het digital universe.

Vernon Turner, Senior Vice President, IDC: “De groei van het digital universe en het Internet of Things gaan hand in hand. De gegevens die worden gegenereerd door sensoren die aangesloten zijn op het internet, worden steeds belangrijker. Het zal oude industrieën veranderen in nieuwe en relevante entiteiten. Traditionele storage-diensten worden naar een hoger niveau getild om meer weerstand en draagvlak te bieden om het digital universe te ondersteunen, die alleen in een software gedefinieerde omgeving kan worden gegarandeerd.”

—–

Over EMC
EMC Corporation is wereldwijd leider in het ondersteunen van bedrijven en service providers bij de transformatie van hun IT-activiteiten en de levering van ‘IT as a service’. Cloud computing is daarbij van fundamenteel belang. Door inzet van innovatieve producten en diensten versnelt EMC de transitie naar de cloud en helpt IT-afdelingen met het opslaan, beheren, beveiligen en analyseren van hun meest waardevolle bezit – informatie – op een flexibele, betrouwbare en kostefficiënte manier. Meer informatie over EMC op netherlands.emc.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht