Industry Wire

Geplaatst door CORUM

Corum tekent de verkoop van twee distributiecentra in Spanje en keert een uitzonderlijk dividend uit aan de aandeelhouders van Corum Origin

Amsterdam, vrijdag 23 oktober 2020 – CORUM verkocht op 29 september 2020 twee distributiecentra in Spanje, een in de buurt van Barcelona en het andere in de buurt van Madrid. In totaal is er 35.669 m2 verhuurd aan het Spaanse bedrijf Logifashion, dat gespecialiseerd is in de logistieke sector voor de mode-industrie.
Deze panden, die in 2016 werden aangekocht, maakten deel uit van de portefeuille van vastgoedfonds CORUM Origin. Ze werden verkocht aan een internationale investeerder.

Deze verkoop was aanleiding tot een uitkering van uitzonderlijk dividend* op 5 oktober jl. Het brutodividend per aandeel dat uit deze transactie voortvloeide bedroeg € 1,52 per aandeel.
Logifashion is een multinationale onderneming die al 23 jaar actief is in een brede waaier van logistieke operaties voor de retail & e-commerce wereldwijd. Het bedrijf verzorgt de logistiek van grote merken als Levi’s en Tommy Hilfiger in Spanje, maar ook in Chili, Mexico, Panama, de VS en China.
Het eerste logistieke platform bevindt zich in Riudellots, met een oppervlakte van 12.696 m2 op een industrieterrein met een aantal bedrijven uit verscheidene bedrijfssectoren, tegenover de luchthaven van Girona, op 90 km van Barcelona. De tweede bevindt zich in Cabanillas del Campo, 50 km van de internationale luchthaven van Madrid. Het is eveneens gelegen in een industrieel park, La Quinta, samen met bedrijven als BMW en UTI Worldwide, en heeft een oppervlakte van 22.973 m2.

Vincent DOMINIQUE, algemeen directeur van CORUM licht toe: ”We blijven onze opportunistische strategie inzetten, zowel in de aankoop als verkoop van vastgoed. We bevinden ons in een cyclus waarin logistieke activa zeer gewaardeerd wordt en we hebben assets in onze portefeuille die in lijn zijn met deze huidige investeerders hype: we doen er alles aan om daar gebruik van te maken.
In de huidige situatie, waarin de heersende onzekerheid transacties kan vertragen, is het voor ons essentieel om wendbaar en pragmatisch te zijn. We grijpen kansen om waarde te genereren voor onze aandeelhouders en blijven de komende maanden en kwartalen waakzaam voor de gevolgen van deze crisis.
*voor in aanmerking komende aandeelhouders van CORUM-Origin (die per 30 september 2020 ten minste één aandeel in volledig of bloot eigendom hadden.

Over CORUM
CORUM Origin wordt beheerd door CORUM Asset Management, een onafhankelijke vermogensbeheerder, een dochteronderneming van de CORUM Groep; een groep waarvan het kapitaal uitsluitend in handen is van haar bestuurders en managers en die gespecialiseerd is in vastgoedinvesteringsoplossingen voor particuliere en institutionele klanten.

CORUM Origin SCPI-visum nr. 12-17 van de AMF van 24/07/2012. CORUM Asset Management, 1 rue Euler 75008 Paris AMF goedkeuring GP-11000012 van 14 april 2011.

Informatie: De vastgoedfondsen van CORUM zijn een vastgoedbelegging. Zoals elke vastgoedbelegging is het een investering op lange termijn met een beleggingshorizon van 10 jaar en een beperkte liquiditeit. Er is een risico van kapitaalverlies, inkomsten zijn niet gegarandeerd en zullen afhangen van de ontwikkeling van de vastgoedmarkt. De beheermaatschappij staat niet garant voor de terugkoop van aandelen. Zoals bij elke investering bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor toekomstige resultaten.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht