Industry Wire

Geplaatst door Samsung

Creatieve jongeren aan de slag met digitale kunst tijdens Studio 404

Op 14 juli opent Studio 404 haar deuren, een nieuw initiatief van Samsung en Nxt Museum. Tijdens een zes-weken-durend, interactief programma leren maximaal 240 jongeren (16-24 jaar) alles over het maken van digitale kunst. Ze experimenteren er met technologie en leren vaardigheden die goed van pas komen in een digitaliserende maatschappij. Als slotstuk van het programma krijgen twee deelnemers de kans hun gemaakte werk te exposeren in Nxt Lab, de tentoonstellings- en educatieruimte van Nxt Museum. Jongeren kunnen zich nog tot en met 20 juni gratis aanmelden voor Studio 404, via de website van Nxt Museum.

Exposeren in Nxt Museum 

Studio 404 eindigt medio augustus met een competitie, met als inzet een eigen plek in het vorig jaar geopende Nxt Museum in Amsterdam. Digitale kunstwerken die deelnemers tijdens het programma ontwikkelen, worden door een onafhankelijke jury beoordeeld. De twee meest veelbelovende digitale kunstenaars in spé mogen hun werken een maand tentoonstellen in Nxt Museum. Ook winnen zij het nieuwste model Samsung smartphone.

“Nxt Museum en Samsung Electronics Benelux hebben de krachten gebundeld om technologie en kunst toegankelijk te maken voor iedereen die zoekt naar what’s next in populaire cultuur. De gezamenlijke missie is het stimuleren van creativiteit door het gebruik van technologie. Met programma’s als Studio 404 hopen we dat een grotere en meer diverse groep substantiële invloed heeft op hoe de toekomst eruit komt te zien.” Merel van Helsdingen, Oprichter & Directeur Nxt Museum

Inschrijven

Jongeren tussen 16 en 24 jaar kunnen zich tot en met 20 juni 2021 individueel aanmelden via de website: www.nxtmuseum.com/studio404. Deelnemen aan het programma is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijvers krijgen tussen 21 juni en 1 juli bericht over hun deelname.

Over Nxt Museum

Nxt Museum is het eerste museum in Nederland dat geheel gewijd is aan nieuwe mediakunst. Het  museum opende in augustus 2020 om een platform te bieden voor opkomende technologieën en digitale kunst, voortkomend uit samenwerkingen tussen kunstenaars, technologen en wetenschappers.

Over Samsung Electronics

Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Wij zijn toonaangevend in de wereld van TV’s, smartphones, wearables, tablets, huishoudelijke apparaten, netwerksystemen, geheugen, systeem-LSI, gieterij en LED-oplossingen.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht