Industry Wire

Geplaatst door Cumul.io

Cumul.io haalt €3,5M op om de Embedded Analytics markt te veroveren

Leuven (BE), New York (USA), 25 november 2020 – Cumul.io, de bouwsteen voor dashboards binnen andere SaaS-applicaties, kondigt vandaag een nieuwe investeringsronde aan van € 3,5 miljoen, geleid door Axeleo Capital, LRM en SmartFin, die tevens hun vorige investeringsronde leidden.

Oprichters Karel Callens, Haroen Vermylen en Thomas De Clerck lanceerden het bedrijf 5 jaar geleden in België en kenden een exponentiële groei sinds de lancering van hun embedded analytics product 2 jaar geleden. Meer dan 190 SaaS-bedrijven in 30 landen gebruiken Cumul.io om de ontwikkeling van dashboards in hun applicatie drastisch te versnellen. Typische klanten verkorten daarmee hun time-to-market van meer dan 6 maanden tot ruwweg een paar dagen.

De intuïtieve interface en eenvoudige integratie van hun low-code platform heeft geleid tot hun dominante positie in de Analytics SaaS-niche, met klanten zoals Dixa, WorkMarket en Selligent Marketing Cloud. Met een jaarlijks groeipercentage van +100% in de afgelopen jaren, en een gelijkaardige projectie voor 2020 ondanks de pandemie, ziet Cumul.io een mooie toekomst in het verschiet.

“We hebben volop vertrouwen in de groei van Cumul.io als de toekomstige leider in Embedded Analytics op wereldniveau”, zegt Eric Burdier, Founding Partner bij Axeleo Capital. “Hun gebruiksvriendelijke interface in combinatie met API-first en Cloud-first-benaderingen maakt het platform tot een unieke oplossing in zijn soort voor CTO’s en CPO’s. Dit alles, samen met hun disruptief prijsmodel, leidt ongetwijfeld tot een succesverhaal.”

Cumul.io, gevestigd in Leuven, heeft een sterke positie in Europa en via hun kantoor in NYC wordt 25% van de totale omzet gegenereerd op de Amerikaanse markt. De financiering zal worden gebruikt om hun aanwezigheid op de markt wereldwijd verder uit te breiden met focus op Europa (VK, FR, DE) en de VS. Bovendien zullen ze de uitvoering van hun roadmap versnellen, die innovatieve technologie omvat, zoals hun integreerbare dashboard editor en een gloednieuwe query-engine, die grote datasets met een ongeëvenaarde diepte en snelheid kan verwerken en analyseren. Stijn (Stan) Christiaens, medeoprichter en CTO bij Collibra, de bekende Europese software unicorn, blijft aan boord in zijn rol als onafhankelijk bestuurslid.

“We nemen sterk leiderschap in Europa, aangestuurd vanuit ons hoofdkantoor in Leuven en een nieuw kantoor in Genk”, zegt Karel Callens, CEO bij Cumul.io. “Ons kantoor in de VS zal een sleutelrol spelen om onze tractie op de Amerikaanse markt te versnellen. We willen ons team in onze belangrijkste markten verdubbelen: we zijn actief op zoek naar een product marketeer en zijn van plan nieuwe teamleden aan te werven voor sales, marketing en klantenondersteuning, zowel in Europa als in de VS.”

Over Cumul.io
Cumul.io is een low-code B2B software platform en biedt een bouwblok voor dashboards en data analyse aan. Cumul.io helpt SaaS-bedrijven om hun productontwikkeling te versnellen, dankzij hun eenvoudige dashboard interface, en de naadloze integratie van dashboards in web applicaties door middel van slechts enkele lijnen code. Cumul.io is gebouwd door de twee oprichters, Karel Callens en Haroen Vermylen, en speelt in op de toenemende vraag naar gemakkelijke en toegankelijke tools om inzichten te verschaffen binnenin andere software platformen.
Voor meer informatie: www.cumul.io, @cumul_io
Contactpersoon: Karel Callens,
karel@cumul.io, +32 494 18 62 64

Over Axeleo Capital
Axeleo biedt Europese oprichters van B2B-tech startups een uniek ondersteuningskader door kapitaalinvesteringen via zijn VC early stage fondsen, een op maat gemaakt versnellingsprogramma en een ecosysteem van meer dan 100 ervaren software-experts en mentoren van hoog niveau. Axeleo begeleidt zijn startups van de startfase tot series B, om hun internationale marketing te versnellen. Sinds 2018 organiseert Axeleo B2B Rocks om de Europese tech-scene te koesteren, discussies tussen oprichters en peers te vergemakkelijken en de culturele grenzen van Europa te doorbreken.
Axeleo Capital, een AMF-erkende beheermaatschappij met €80 miljoen onder beheer, telt startups als Alsid, Jenji, Joko, 365 Talents, Hyperlex en Trustpair in zijn portefeuille.
Voor meer info:
www.axeleo.com @axeleo
Contactpersoon: Eric Burdier –
eric@axeleo.com @eburdier

Over Smartfin
Smartfin is een Europees investeringsfonds met ca. € 350 miljoen beheerd vermogen, en helpt B2B-technologiebedrijven om te groeien en uit te breiden. Smartfin investeert initiële tickets tussen € 500K en € 10M in bedrijven in zowel begin- als groeifase. Smartfin heeft een sterk ondernemers-DNA waarbij de helft van het partner team bestaat uit ondernemers. Smartfin begeleidde onlangs de exits van Newtec (overgenomen door ST Engineering) en Unified Post (IPO Euronext), haar portefeuillebedrijven omvatten MariaDB, Itineris, Silverfin, Deliverect en Roamler.
Voor meer info:
www.smartfinvc.com @SmartFin_VC
Contact: Thomas Depuydt –
tdepuydt@smartfinvc.com @thomasdepuydt 

Over LRM
LRM is een investeringsmaatschappij die economische groei in Limburg ontwikkelt en stimuleert. We zorgen voor een solide basis waardoor bedrijven en projecten die banen creëren in Limburg kunnen groeien. Onze financiële middelen en economische expertise vormen samen met de troeven van Limburg een unieke voedingsbodem.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht