Industry Wire

Geplaatst door Turff

Delftse studenten installeren honderd tablets in studentenhuizen

Vanaf deze week hangt in 100 studentenhuizen een tablet met slimme software aan de muur. De Turff is ontwikkeld door studenten van de TU Delft om de kosten bij te houden en vervangt alle papieren turflijstjes. Nu veel studenten in thuisisolatie zitten, is het systeem razend populair.

Digitale oplossing

De 100 tablets, verspreid over Delft, Leiden en Rotterdam, worden gebruikt voor het bijhouden van consumpties. Wie een blikje fris of zakje chips pakt voert dat in, zodat de kosten eerlijk worden verdeeld. “Zo kan je alles gezamenlijk inkopen en hoef je niet voor elke snack zelf de deur uit”, vertelt Henry Tang, een van de bedenkers en student Technische Natuurkunde aan de TU Delft.

Veel animo

Nu veel studentenhuizen in vrijwillige zelfquarantaine zitten, is er veel animo voor het systeem. Er staan inmiddels 600 huishoudens op de wachtlijst. “Veel huizen hebben duidelijke afspraken gemaakt over bezoek ontvangen en naar buiten gaan. Met de Turff kunnen boodschappen nu makkelijk worden gedeeld en hoef je dus minder vaak de deur uit”, legt Tang uit. “We zien dat het al wordt gebruikt voor bijvoorbeeld fruit, brood en eieren.”

Helemaal gratis

De tablets kunnen gratis worden geleverd doordat er advertenties worden getoond als screensaver. Op deze manier komen bedrijven in contact met studenten. In de toekomst hopen de bedenkers een koppeling te maken met de bezorgdiensten van supermarkten, zodat gebruikers hun voorraad automatisch krijgen aangevuld. “Daar zit heel veel potentie in, maar voor nu willen we eerst zo veel mogelijk huizen aansluiten.”

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht