Industry Wire

Geplaatst door DPI

DPI ontwikkelt interactief strafdossier MH17 voor het OM

DPI heeft in nauwe samenwerking met en in opdracht van het Openbaar Ministerie een interactieve presentatie ontwikkeld voor het strafdossier van MH17. Gemaakt voor geïnteresseerden en nabestaanden van de slachtoffers van de MH17 ramp.

Op 17 juli 2014 wordt vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne neergehaald met een Buk-raket. Alle 298 inzittenden komen om het leven: 283 passagiers en 15 bemanningsleden met in totaal 10 verschillende nationaliteiten. DPI maakte van het strafdossier, bestaande uit tienduizenden pagina’s, een overzichtelijke en interactieve online presentatie. Een voor het OM unieke manier van presenteren. Zo kun je aan de hand van een interactieve kaart zien wat zich voor, tijdens en na het neerhalen van vlucht MH17 afspeelde. Ook bestaat de mogelijkheid zelf de bewijsmiddelen (met name veel tapgesprekken en forensisch materiaal) te beluisteren en te bekijken.

In dit interactieve strafdossier ontdek je wat het onderzoek zegt over de feitelijke toedracht en de betrokkenheid van de verdachten. Gecombineerd met een selectie uit de enorme berg aan bewijsmiddelen. Deze wordt op een objectieve manier en ‘verhalend’ weergegeven. Het verhaal wordt verteld in delen: de achtergrond van het conflict in 2014, de aanvoerroute van de Buk-raket, de afvuurlocatie en de afvoerroute van het wapen.

DPI ontwikkelde zowel een Nederlandse als Engelse versie. Neem een uniek kijkje in het grootste en meest beladen Nederlandse strafproces ooit: https://strafdossiermh17.om.nl/

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht