Dichtbij huis
Uit onderzoek van Moonback onder meer dan duizend personen blijkt dat reizigers gemiddeld één à twee keer per jaar op citytrip gaan. Maar liefst 10% van de ondervraagden gaat zelfs vier keer of vaker per jaar op pad. Het voornaamste doel van zo’n korte trip is cultuur opsnuiven en romantische tijd met de partner doorbrengen. Ze zijn het meest op zoek naar unieke boutique hotels of juist een luxe suite met jacuzzi, blijkt uit data van Moonback.
De partner staat overigens met stip op één als favoriete reisgenoot voor een stedentrip, gevolgd door vrienden. Mede dankzij corona blijven de citytrippers wel graag dichterbij huis dan voorheen, iets waar Moonback op inspeelt door zich eerst te richten op bestemmingen in steden in Nederland en België. In de loop van dit jaar voegt Moonback meer steden toe.
Win-win voor reizigers en ondernemers
Bij Moonback vinden ze het maar wat fijn dat ook de hoofdstad op de de boekingssite te vinden is. CEO Niels Meijssen: “Deze stad behoort internationaal tot de populairste steden om te bezoeken, ook voor Nederlanders, en is daarom een must-have op Moonback. Amsterdam is voor veel mensen een magneet als het gaat om cultuur, sfeer en historie.”
Nico Evers, general manager van Hotel Jakarta in Amsterdam en vicevoorzitter Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amsterdam, verwelkomt Moonback met open armen: “Met Moonback komt er een reserveringsplatform bij dat op een eerlijke manier omgaat met alle stakeholders: eerlijke informatie voor de gast, eerlijke commissie voor de hotelier en een eerlijk verdienmodel voor het platform zelf. Wij kijken ernaar uit om gezamenlijk de respectvolle bezoeker in Amsterdam te mogen ontvangen.”
De voorgeschiedenis: Beterboeken
In mei 2020 ging Moonback van start onder de naam Beterboeken na een LinkedIn-bericht van Niels Meijssen over een boekingsplatform. Een bericht dat door meer dan 2,5 miljoen mensen werd bekeken. De kern: waarom staatssteun aanvragen als je vorig jaar nog miljarden hebt uitgekeerd aan aandeelhouders? Niet alleen Niels vond dit een schandalig gegeven. Hij werd overladen met reacties en steunbetuigingen. In het najaar van 2020 werd door het team het startkapitaal van 2 miljoen euro opgehaald met een crowdfundingcampagne en werd er gestart met de ontwikkeling van de boekingssite. Sinds september 2021 is de hotelboekingssite live. |