Industry Wire

Geplaatst door Nocks Payments B.V.

Eerste crypto-platform met iDeal-certificaat

De Nederlandse startup Nocks, dat betalingen accepteren voor bedrijven én handelen in crypto-valuta Gulden handig combineert breidt uit met een vergunning als cPSP. Het is de eerste keer dat een op cryptocurrency gefocust bedrijf naar buiten kan treden als iDeal partner.

Ondernemers kunnen binnenkort ook iDeal-betalingen accepteren via Nocks.

Recentelijk werd ook een vergunningplicht voor cryptocurrency bedrijven aangekondigd. De eisen van klantidentificatie worden al langer nageleefd door diverse bedrijven in de branche, maar een daadwerkelijke wet zou ook ruimte geven aan verdere professionalisering.

“Nocks hanteert al langere tijd een streng KYC-beleid waarbij we het identificeren van onze klanten vooraf afhandelen. Zodat men daarna gebruik kan maken van onze handelsdiensten. Anti-fraude en Risk zijn belangrijke onderdelen van onze business en vereist constant aandacht. Dankzij de kennis en ervaring die wij de afgelopen jaren hebben opgedaan konden we afgelopen jaar onze registratie als betaalinstelling bij DNB voltooien en kunnen we nu ook als betaaldienstverlener aan de slag. Dat je daarbij iDeal nodig hebt om te kunnen concurreren is een no-brainer. Dus we zijn enorm blij met het verkrijgen van ons iDeal-certificaat.” Aldus Co-founder & CEO Roel Boer.

Vooralsnog is het handelsplatform van Nocks, waarop men Gulden met euro’s kan verhandelen, het belangrijkste onderdeel van de onderneming. Gebruikers kunnen daar Gulden omzetten naar euro’s.

“We zijn begonnen als een cryptocurrency handelsplatform. Hierdoor komen we vanuit een hoek van de markt waar o.a. toezichthouders weinig tot geen zicht op hebben. Er is nog steeds veel informatievoorziening, opheldering & overleg nodig. Begrijpelijk en wat ons betreft 100% noodzakelijk voor een stukje professionalisering in de cryptocurrency-space & alle diensten die wij met Nocks aan onze gebruikers leveren. Of dat nu handelen in cryptocurrency is of voor onze zakelijke klanten het verwerken van hun betalingen.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht