Industry Wire

Geplaatst door Flexport

Flexport stelt Douglas Brown aan als nieuwe Europese leider

Flexport heeft Douglas Brown benoemd tot nieuwe leider van zijn Europese activiteiten. Brown, momenteel VP Flexport Asia, vervangt Jan van Casteren die zijn taken overdraagt om meer tijd door te brengen met zijn gezin. Jan trad in 2015 in dienst als de allereerste Europese werknemer van Flexport. Hij leidde de snelle expansie van het bedrijf in Europa, waarin het team groeide van 1 naar bijna 350 medewerkers.

“We zijn Jan ontzettend dankbaar voor alles wat hij heeft betekend. Zonder hem zou Flexport Europa niet bestaan”, zegt Will Urban, Chief Revenue Officer bij Flexport. “Gelukkig staat er iemand met het kaliber en de ervaring van Doug klaar om in zijn voetsporen te treden. Doug heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van vrachtvervoer en hij weet als geen ander hoe het is om te werken op het snijvlak van technologie en logistiek. Zo heeft Doug meer dan twintig jaar ervaring binnen de logistieke sector en hij gaf de afgelopen drie jaar leiding aan de Aziatische tak van Flexport.”

Douglas spreekt vloeiend Mandarijn en begon zijn carrière bij Flexport in 2019 als General Manager van Groot-China. In zijn nieuwe rol brengt hij veel sectorspecifieke kennis en ervaring met zich mee. Eerder vervulde hij senior managementfuncties voor grote logistieke dienstverleners, waaronder Panalpina, Maersk en CEVA Logistics.

Douglas verhuist in maart naar het Europese hoofdkantoor in Amsterdam en krijgt de taak om meer variatie aan te brengen in de vervoersmethoden en handelsroutes van Flexport. Daarnaast is het doel om uit te breiden naar nieuwe Europese markten. “Ik ben verheugd om terug te keren naar Europa, me aan te sluiten bij het geweldige team in Amsterdam en om onze klanten daar te ondersteunen”, aldus Douglas Brown. “We groeien snel en hopen dit jaar 250 nieuwe medewerkers aan te nemen om Europa te laten zien hoe technologie de innovatie binnen onze sector kan versnellen.

“Ik heb het volste vertrouwen in de toekomst van Flexport Europa”, zegt Jan van Casteren. “Het team hier is sterker dan ooit. We hebben laten zien dat onze organisatie de veerkracht en creativiteit heeft om te groeien in roerige tijden gedurende de pandemie. De uitzonderlijke operationele vaardigheden en kennis van Doug maken hem de geknipte persoon om verder te bouwen op wat we tot nu toe hebben neergezet. Ik kijk er dan ook naar uit om te zien waar hij het bedrijf in de toekomst naartoe zal leiden.”

Over Flexport
Flexport is de digitale expediteur. Het is onze missie om de wereldhandel voor iedereen eenvoudiger te maken. Wij doen dit omdat we geloven dat internationale handel de mens vooruit kan helpFlexport heeft Douglas Brown benoemd tot nieuwe leider van zijn Europese activiteiten. Brown, momenteel VP Flexport Asia, vervangt Jan van Casteren die zijn taken overdraagt om meer tijd door te brengen met zijn gezin. Jan trad in 2015 in dienst als de allereerste Europese werknemer van Flexport. Hij leidde de snelle expansie van het bedrijf in Europa, waarin het team groeide van 1 naar bijna 350 medewerkers.en. Het Flexport-platform voor wereldwijde logistiek brengt alle transportgegevens op elk moment eenvoudig en transparant samen. Hierdoor kunnen complexe beslissingen over de supply chain gemakkelijk en snel worden gemaakt. Vandaag de dag maken organisaties van startups tot multinationals gebruik van de technologie en services van Flexport om te groeien, innoveren en in 2021 bijna 17 miljard euro aan goederen te vervoeren door 112 landen. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht