Industry Wire

Geplaatst door AVM

De FRITZ!Box 5530 Fiber: klaar voor snelle glasvezelverbindingen

Amsterdam, 27 januari 2021 – Nu al beschikbaar bij verschillende providers en binnenkort bij retailers: de nieuwe FRITZ!Box 5530 Fiber met WiFi 6. Met deze veelzijdige FRITZ!Box brengt AVM een nieuw model op de markt, dat direct en veilig te koppelen is aan een glasvezelnetwerk. Het nieuwe model is geschikt voor alle verbindingen met actieve (AON) of passieve (GPON, XGS-PON) glasvezelnetwerken. Hij biedt transfersnelheden van verschillende gigabits per seconde en is ook inzetbaar voor gigabitverbindingen, afhankelijk van de provider. De FRITZ!Box 5530 Fiber is voorzien van de nieuwe WiFi 6-standaard en levert draadloos high-gigabitsnelheden door het hele huis. Datasnelheden tot 2400 Mbit/s zijn mogelijk met de 5-GHz-frequentie en tot 600 Mbit/s met de 2.4-GHz-frequentie. 

Directe aansluiting

De FRITZ!Box 5530 Fiber kan direct aangesloten worden op elke glasvezelverbinding. Dat is voordelig voor gebruikers zonder een media-converter of een upstream-modem van hun provider. Dankzij de integratie van glasvezelmodem, Mesh WiFi-router, hub voor telefonie, netwerkmogelijkheden en Smart Home in één enkel device is er sprake van een transparante verbinding. De gebruiker heeft hiermee volledige controle over alle verbonden apparaten. Providers kunnen hun klanten met de FRITZ!Box 5530 Fiber een gebruiksvriendelijke oplossing bieden die inspeelt op al hun eisen op het gebied van streaming, cloud-gaming, VPN, datatransfer, telefonie en Smart Home.

Naast de hoge snelheden biedt WiFi 6 ook snelle responstijden en kunnen veel apparaten tegelijkertijd gebruikmaken van het WiFi-netwerk. Streaming, downloads, games spelen in de cloud: met de FRITZ!Box 5530 Fiber zijn al deze applicaties en diensten gelijktijdig en probleemloos te gebruiken. De geïntegreerde Mesh WiFi staat garant voor optimale verbindingen met alle apparaten. De van FRITZ! bekende Mesh-technologie in combinatie met FRITZ!Repeaters en FRITZ!Powerline-producten staat garant voor optimale verbindingen met alle apparaten. Voor het vaste thuisnetwerk biedt de FRITZ!Box 5530 Fiber een snelle 2.5-Gbit/s LAN-poort. Daarnaast is er een DECT-basisstation voor telefonie en een smart home-functie. Gebruikers profiteren van optimaal gemak dankzij mogelijkheden als een firewall, ouderlijk toezicht, toegang op afstand, WiFi-gasttoegang en regelmatige updates.

Gecertificeerd door het Breedband Forum

Nadat de FRITZ!Box 5530 Fiber eind 2020 al een BBF.247-certificering kreeg voor XGS-PON glasvezeltechnologie, is dit nieuwe model nu ook gecertificeerd door het Broadband Forum (BBF) voor GPON-technologie. Na succesvolle tests voldoet dit model aan belangrijke standaarden en zijn de technische prestaties, inclusief veiligheid, binnen glasvezelnetwerken gewaarborgd.

De certificering bevestigt het feit dat de FRITZ!Box 5530 voldoet aan de GPON- en XGS-PON-glasvezelnormen en met volledige prestaties kan worden aangesloten op overeenkomstige glasvezelnetwerken.

Snelle toekomst met glasvezel

Glasvezel heeft de toekomst. Via glasvezel kunnen gegevens over meerdere kilometers worden getransporteerd zonder verlies van snelheid. De technologie verzendt de gegevens binnen de glasvezelkabel in de vorm van korte infrarode lichtpulsen. Bovendien is glasvezeltechnologie goed bestand tegen elektrische en magnetische storingen en biedt het symmetrische downstream- en upstreamsnelheden. Met glasvezeltechnologie zijn nu al upload- en downloadsnelheden van meer dan 1 Gbit/s mogelijk, en ook snelheden van enkele gigabits per seconde behoren tot de mogelijkheden.

De FRITZ!Box 5530 is nu al beschikbaar bij verschillende providers en binnenkort verkrijgbaar bij retailers*.

*In veel Europese landen, zoals Duitsland en Italië, kunnen niet alleen DSL-, maar ook kabel- en glasvezelproducten door de gebruiker zelf bij retailers worden uitgezocht om thuis direct aan te sluiten. In Nederland is deze zogenoemde modem/routervrijheid niet bij elke provider van toepassing. De FRITZ!Box 5530 Fiber is sinds december 2020 in Duitsland bij de detailhandel en Amazon verkrijgbaar en is een opvolger van de FRITZ!Box 5490 (AON) en de FRITZ!Box 5491 (GPON).

 

###

 

Over AVM

AVM biedt veelzijdige producten voor de snelle breedbandaansluiting en het intelligente thuisnetwerk. Met de FRITZ!-familie is AVM in Duitsland en Europa een toonaangevende fabrikant van breedband-eindapparaten voor DSL, kabel, LTE en glasvezel. De Smart Home-producten, die met de standaarden WiFi, DECT en Powerline werken, zorgen voor een intelligent en veilig thuisnetwerk. Met het besturingssysteem FRITZ!OS kunnen alle FRITZ!-producten eenvoudig worden bediend. Gratis updates bieden regelmatig nieuwe functies voor meer comfort en veiligheid in het thuisnetwerk. FRITZ! is in Duitsland het toonaangevende merk voor het thuisnetwerk. Het bedrijf uit Berlijn, dat in 1986 werd opgericht, investeert al vanaf het begin in eigen ontwikkeling voor veilige en innovatieve producten voor de breedbandaansluiting. De communicatiespecialist behaalde in 2020 met 840 medewerkers een omzet van 580 miljoen euro. Vind meer informatie over AVM en de producten op de website nl.avm.deFacebook of bekijk het Twitter-kanaal en YouTube-kanaal.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht