Industry Wire

Geplaatst door Glimp

Glimp wint Nederlandse eAwards 2022

Amsterdam Glimp is de winnaar van de Nederlandse editie van de eAwards 2022, georganiseerd door NTT DATA, een wereldwijde IT- en zakelijke dienstverlener. De Delftse startup wint 10.000 euro en deelname aan het acceleration programma van NTT DATA, bestaande uit diverse seminars en conferenties. Daarnaast vertegenwoordigt Glimp ons land bij de uitreiking van de Global eAwards, die eind oktober plaatsvindt in Madrid. In totaal nemen vijftien landen uit Europa en Latijns-Amerika deel aan deze finale, waar de winnaar nog eens 60.000 euro en een exclusief acceleration programma van twee maanden in ontvangst mag nemen.

Criteria jurysessie

NTT DATA was op zoek naar projecten van startups die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven, het oplossen van milieuproblemen door middel van digitale businessmodellen of het intensieve gebruik van technologie. Uit alle inzendingen mocht een selecte groep startups hun project aan de jury pitchen. De vijf startups werden beoordeeld op vier criteria: problem solution fit, product market fit, innovation degree en impact & growth potential. Door middel van een zeven minuten durende pitch moesten de startups de jury zien te overtuigen, gevolgd door een korte Q&A-sessie.

Versneld burn-out-herstel

Samen met Circularise, EGC Excellence, H2O Systems Holland BV en Pure Planet Pet was Glimp in de race om de winnaar van de Nederlandse eAwards 2022 te worden. Glimp richt zich op het verbeteren van burn-out herstel, met ademwerk voor thuis onder toezicht van een professionele therapeut. Door middel van de ‘Pebbles’, twee hand-held apparaten, leren mensen om een gewoonte te maken van mindful ademen door haptische en auditieve feedback. Hierdoor genezen mensen twee keer zo snel van een burn-out dan zonder de therapie.

Daniel Fuster, CEO Nederland bij NTT DATA Europa & LATAM: “De deelnemende startups hebben het ons erg moeilijk gemaakt om een winnaar te kiezen, het zijn allemaal erg inspirerende projecten. Toch is Glimp als winnaar uit de bus gekomen. Het welzijn en de geestelijke gezondheid van medewerkers is een zeer belangrijk onderwerp. Dat zij dit op een interessante technologische manier aanpakken, kunnen wij alleen maar waarderen.”

Jefta Vriend, CEO van Glimp: “Glimp is trots en vereerd om deze prijs in ontvangst te mogen nemen. De vroege fasen voor een MedTech impact startup kunnen een uitdaging zijn, en we voelen ons gezegend door deze kans en het platform dat NTT DATA biedt. De Global eAwards in Madrid is Glimps debuut voor een internationaal publiek, en we zijn blij dat we de Nederlandse innovatie-industrie hier mogen vertegenwoordigen. We staan te popelen om tijdens het acceleration programma te leren over internationaal zakendoen en het prijzengeld in te zetten om bij te dragen aan onze missie om tegen 2030 honderd miljoen mensen te helpen ‘op adem te komen’.”

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht