Industry Wire

Geplaatst door Samsung Electronics

Hoge snelheden en hoge capaciteiten voor nieuwe Samsung microSD-kaarten

Samsung introduceert de eerste 256GB SD Express microSD-kaart in de sector met snelheden die ruim vier keer hoger zijn dan de huidige interface.

De 1TB UHS-1 microSD-kaart van Samsung in massaproductie op basis van de nieuwste V-NAND-technologie.

Schiphol, 28 februari 2024 – Samsung, toonaangevend op het gebied van geavanceerde geheugentechnologie, introduceert zijn 256 gigabyte (GB)[1] SD Express [2] microSD-kaart met een leessnelheid tot 800 megabytes per seconde (MB/s). Daarnaast is het bedrijf begonnen met de massaproductie van zijn 1-terabyte (TB)[3] UHS-1 microSD-kaart. Met deze nieuwe generatie microSD-kaarten biedt Samsung de geheugenoplossingen voor toekomstig mobiel computergebruik en on-device AI-toepassingen.

“Met deze twee nieuwe microSD-kaarten komen we tegemoet aan de groeiende eisen van mobiel computergebruik en on-device AI,” zegt Roderick Niehorster, Marketing Manager Digital Storage bij Samsung Benelux. “Ondanks hun kleine formaat bieden deze geheugenkaarten SSD-waardige prestaties en capaciteiten, waarmee ze geschikt zijn voor zowel moderne als toekomstige toepassingen.”

SD Express micro SD-kaart met snelheden tot 800 MB/s
Met de introductie van een microSD-kaart op basis van de SD Express-interface, heeft Samsung een primeur in de sector. Dankzij een energiezuinig ontwerp en geoptimaliseerde firmware voor hoge prestaties en warmtebeheer, levert de kaart SSD-waardige prestaties in een compact formaat. Waar de leessnelheden voor traditionele microSD-kaarten met een UHS-1-interface beperkt waren tot 104MB/s, is met SD Express tot maar liefst 985MB/s mogelijk. Deze snelheden waren tot nu toe niet commercieel beschikbaar voor microSD-kaarten.

De SD Express microSD-kaart van Samsung heeft een sequentiële leessnelheid tot 800MB/s – 1,4 keer sneller dan SATA SSD’s (tot 560MB/s) en meer dan vier keer sneller dan traditionele UHS-1-geheugenkaarten (tot 200MB/s). Om de prestaties in het kleine formaat te garanderen, zorgt de Dynamic Thermal Guard (DTG) voor de optimale temperatuur, zelfs tijdens lange gebruikssessies.

1TB UHS-1 microSD-kaart met geavanceerde 1Tb V-NAND
Samsungs nieuwe 1TB microSD-kaart gebruikt acht lagen van de 8e generatie 1-terabit (Tb) V-NAND, waardoor een capaciteit wordt bereikt die voorheen alleen beschikbaar was bij SSD’s. De nieuwe 1TB microSD-kaart doorstaat de strengste tests en is zeer betrouwbaar, zelfs in uitdagende omgevingen, met bescherming tegen water, extreme temperaturen, vallen, slijtage, röntgenstraling en magnetische velden[4] .

Beschikbaarheid
De 256GB SD Express microSD-kaart zal later dit jaar verkrijgbaar zijn en de 1TB UHS-1 microSD-kaart zal in het derde kwartaal van dit jaar op de markt komen.

[1]1 gigabyte (GB) = 1.000.000.000 bytes (1 miljard bytes). De werkelijke bruikbare capaciteit kan variëren.
[2] SD Express: de nieuwe SD-kaartinterface met PCIe Gen3x1 (gebaseerd op de SD 7.1-specificatie uitgebracht in februari 2019), met een theoretische overdrachtssnelheid van 985 MB/s.
[3] 1 terabyte (TB) = 1.000.000.000.000 bytes (1 biljoen bytes). De werkelijke bruikbare capaciteit kan variëren.
[4] Samsung is niet aansprakelijk voor enige schade en/of verlies van gegevens of kosten die voortvloeien uit het herstellen van gegevens op de geheugenkaart. De zes genoemde soorten bescherming zijn alleen van toepassing op een UHS­-1 microSD-kaart van 1TB, niet op een SD Express microSD-kaart van 256GB. 1M diepte, zout water, 72 uur. Operationele temperaturen van -25℃ tot 85℃ (-13°F tot 185°F), niet-operationele temperaturen van -40℃ tot 85℃ (-40°F tot 185°F). Bestand tegen standaard röntgenapparatuur op luchthavens (tot 100mGy). Magnetisch veldequivalent van een high-field MRI-scanner (tot 15.000 gauss). Bestand tegen vallen tot 5 meter (16,4 voet). Tot 10.000 swipes.

Over Samsung
Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Het bedrijf herdefinieert de wereld van TV’s, smartphones, wearables, tablets, huishoudelijke apparaten, netwerksystemen, geheugen, systeem-LSI, gieterij en LED-oplossingen, en biedt een naadloos verbonden gebruikerservaring via zijn SmartThings-ecosysteem en open samenwerking met partners. Kijk voor het laatste nieuws op de Samsung Newsroom op http://news.samsung.com/nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht