Industry Wire

Geplaatst door Icecat

Icecat Capital nieuwe aandeelhouder NPEX in financieringsronde van €2 miljoen

Den Haag/Amsterdam, 24 maart 2023 – NPEX BV, het beursplatform voor mkb-bedrijven, heeft een financieringsronde van €2 miljoen afgerond. Deze financieringsronde werd geleid door bestaande aandeelhouders, waaronder CEO Mark van der Plas. Ook Icecat Capital, het investeringsfonds van Icecat NV, treedt toe als nieuwe aandeelhouder met een belang net onder de 10%.

Icecat NV biedt productinformatie aan retailers en webshops wereldwijd. Het bedrijf richt zich op het verbeteren van de onlinewinkelervaring voor consumenten. Door middel van Icecat Capital investeert het bedrijf in veelbelovende platform- en SaaS-bedrijven zoals vorig jaar VirtuaGym. Met de investering in NPEX laat Icecat Capital zien dat het vertrouwen heeft in het potentieel van het beursplatform en de waarde die het kan bieden aan mkb-bedrijven.

De NPEX-effectenbeurs brengt ondernemers en beleggers samen voor financiering, impact én rendement. Daarmee worden mkb-bedrijven de mogelijkheid geboden om kapitaal op te halen door middel van uitgifte van obligaties en certificaten van aandelen. Deze effecten zijn vervolgens verhandelbaar op de NPEX-effectenbeurs. Het platform heeft inmiddels vele mkb-bedrijven geholpen met het ophalen van in totaal meer dan €170 miljoen. De investering van Icecat Capital zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het platform en het vergroten van de mogelijkheden voor mkb-bedrijven.

“Wij zijn verheugd met de investering van Icecat Capital en het vertrouwen dat zij hebben in ons platform”, zegt Mark van der Plas, CEO van NPEX. “Het stelt ons in staat om onze ambitie om de kapitaalmarkt toegankelijker te maken voor mkb-bedrijven verder vorm te geven en het platform waar particuliere en institutionele beleggers effecten kunnen verhandelen verder te laten groeien en verbeteren.”

“Zowel als genoteerd bedrijf als investeerder zijn we enthousiast over de financieringsopties die NPEX biedt aan mkb-bedrijven”, aldus Icecat CEO, Martijn Hoogeveen. “Met onze investering in NPEX willen we het techplatform verder ontwikkelen en helpen om nog meer mkb-bedrijven toegang te geven tot de kapitaalmarkt. Niet alleen binnen Nederland maar ook in de EU-buurlanden.”

Met de financiering van €2 miljoen en de toetreding van Icecat Capital als nieuwe aandeelhouder, is NPEX goed gepositioneerd om haar positie in de markt verder te versterken en haar dienstverlening uit te breiden.

Einde persbericht.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht