Industry Wire

Inschrijving tien MOOC’s van TU Delft open

De TU Delft heeft de inschrijving geopend van tien gratis online cursussen (MOOC’s) die dit najaar worden aangeboden. Voor de herhaling van de Solar MOOC, die op 1 juni online kwam, waren er binnen drie dagen al zo’n 1.000 inschrijvingen. De andere cursussen zijn nieuw.

edX

Anant Agarwal, CEO van MOOC-platform edX, is enthousiast over het grote aanbod van de TU Delft. “Delft was een van de eerste Europese universiteiten die actief werd op edX, zei hij. Inmiddels hebben zo’n 150.000 mensen uit de hele wereld geparticipeerd in de online cursussen van de TU Delft. Dat is meer dan het aantal mensen die aan de MIT zijn afgestudeerd in haar 150 jarige bestaan.” Agarwal is in Delft voor de jaarlijkse edX Meeting, die voor het eerst buiten Boston plaatsvindt. Zo’n 200 mensen van 50 instituten uit 17 landen nemen deel aan de bijeenkomst.

Xserie

In augustus start de eerste ‘Xserie’ van de TUDelft, die bestaat uit drie opeenvolgende MOOC’s:

  • Introduction to Water and Climate
  • Introduction to Drinking Water Treatment
  • Introduction to the Treatment of Urban Sewage

Een andere nieuwe cursus is Next Generation Infrastructures – Part 2, het vervolg op de MOOC die nu nog loopt. Next Generation Infrastructures laat deelnemers kennismaken met de complexiteit van infrastructuren, zoals voor vervoer, elektriciteit, telefonie en internet, water en riolering.

De overige nieuwe MOOCs zijn: Solving Complex Problems, Responsible Innovation, The Delft Design Approach, Technology for Biobased Products en Introduction to Functional Programming.

Massive

Vorig najaar organiseerde TU Delft haar eerste twee MOOC’s. Voor beide cursussen was het aantal geslaagden een veelvoud van het jaarlijkse aantal ‘on campus’ studenten. Bij ‘Introduction to Water Treatment’ slaagden zo’n 550 deelnemers voor de tentamens. ‘Solar Energy’ mocht bijna 3.000 certificaten uitreiken aan de online studenten.

EdX

Via de MOOC’s heeft iedereen, waar ook ter wereld, gratis online toegang tot de kennis van de TU Delft. Deelnemers bekijken videomateriaal, lezen, maken opdrachten en discussiëren op het forum. Deelnemers krijgen huiswerk en kunnen de cursus afsluiten met een certificaat van deelname.

De TU Delft biedt de MOOC’s aan via het platform edX, een online platform voor onderwijs, waarmee onder andere MIT en Harvard sinds 2012 cursussen toegankelijk maken voor iedereen met een internetverbinding. Een van de redenen dat de TU Delft voor edX kiest, is dat het materiaal daar met een open licentie gepubliceerd kan worden. Daardoor kunnen ook anderen het materiaal gebruiken.

Geverifieerd certificaat

Deelnemers kunnen opteren voor  een door edX geverifieerd certificaat van voltooiing als ze de cursus succesvol hebben afgerond. Van de deelnemers die hier voor kiezen, worden bij aanvang van het vak de identiteit gecontroleerd op basis van een vergelijking tussen het webcam-beeld en een foto-identificatie. In de loop van de cursus zal op onaangekondigde tijdstippen gevraagd worden om dit te herhalen. Dit is een eerste stap naar identiteitscontrole van deelnemers aan MOOC’s. De kosten hiervoor bedragen US$ 25.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht