Industry Wire

Geplaatst door iRobot

iRobot introduceert Roomba® j7+-robotstofzuiger met Genius™ 3.0 Home Intelligence – schoonmaken zoals jij dat wilt, zodat je door kan met je dag

iRobot Genius 3.0 tilt intelligentie, personalisatie en controle naar een hoger niveau voor nieuwe en bestaande klanten
Amsterdam, 9 september 2021 – Robots zouden je huis precies moeten schoonmaken zoals jij dat wilt en alles moeten weten over jouw specifieke instructies en unieke voorkeuren. iRobot Corp. (NASDAQ: IRBT), toonaangevend op het gebied van consumentenrobots, biedt klanten nog meer controle over hun schoonmaakzaken met de Roomba® j7+-robotstofzuiger en nieuwe functies ondersteund door iRobot Genius™ 3.0 Home Intelligence. iRobot Genius 3.0 is beschikbaar voor alle verbonden robots van het bedrijf.

De iRobot Roomba j7+ is zo ontworpen dat hij perfect in je huishouden past, en is een doordachte, op samenwerking gerichte schoonmaakpartner die elke keer opnieuw zorgt voor uitstekende schoonmaakprestaties. De j7+ wordt ondersteund door iRobot Genius 3.0 en beschikt over PrecisionVision Navigation. Daardoor wordt de stofzuiger slimmer na elk gebruik. De robot leert de beste manier om zich door je huis te bewegen en onthoudt specifieke kamers en meubels, om zo schoon te kunnen maken waar dat het hardst nodig is. Daarnaast kan de stofzuiger automatisch starten met schoonmaken als je van huis gaat, en stopt als je terugkomt. De Roomba j7+ neemt de tijd om je schoonmaakvoorkeuren en -regels te leren kennen, vraagt om en reageert op feedback, en onthoudt die feedback voor toekomstige poetsbeurten. Bovendien herkent en ontwijkt de stofzuiger snoeren en uitwerpselen van huisdieren, zodat je zeker weet dat de schoonmaaktaak goed wordt uitgevoerd. Dankzij de Pet Owner Official Promise (P.O.O.P.) vervangt iRobot elke Roomba j7+ die vaste uitwerpselen van huisdieren niet uit de weg gaat.1

Colin Angle, voorzitter en CEO van iRobot: “Smart-homeproducten voldoen vaak niet aan de verwachtingen van de consument als ze over onvoldoende context van het huis beschikken, niet onafhankelijk kunnen leren en als er complexe instellingen nodig zijn voor basisfuncties. Wij zien in dat thuisomgevingen en levensstijlen uniek zijn en dat het belangrijk is om te voorzien in slimme, gebruiksvriendelijke producten die rekening houden met de huisregels van de gebruiker. De Roomba j7+ met iRobot Genius biedt meer personalisatie, nieuwe automatiseringen en wordt na elk gebruik slimmer. Daardoor kan de robot een intuïtievere schoonmaakervaring bieden en houden gebruikers meer tijd over voor datgeen wat voor hen het belangrijkst is.”

iRobot Genius 3.0 Home Intelligence
iRobot Genius is beschikbaar voor alle robotstofzuigers en dweilrobots 2 van iRobot. De nieuwste digitale features van iRobot Genius 3.0 die ook worden ondersteund door de Roomba j7+ zijn:
• Clean While I’m Away – Robots moeten zich aanpassen aan jouw schema. Met behulp van de locatieservices op je telefoon kun je nu een gebied rondom je huis instellen, zodat de robot automatisch begint met schoonmaken als je telefoon het gebied verlaat, en weer stopt als je het gebied binnenkomt.
• Smart Map Coaching en Room Name Suggestions – De robot leidt nieuwe klanten door de initiële installatie en hun schoonmaaktaken om hun Smart Map te personaliseren. Zo zorgt de robot ervoor dat de Smart Map geoptimaliseerd is om de robot op intelligente en efficiënte wijze door het huis te laten bewegen. Ook helpt de robot met Smart Map-personalisatie door automatisch kamernamen te suggereren zodra hij het in kaart brengen van de layout van het huis heeft afgerond en klaar is om de Smart Map te creëren.
• Cleaning Time Estimates – In tijdsnood? Vergeten om je robot aan te zetten en zijn je gasten al onderweg? Bekijk hoelang een schoonmaaktaak duurt met de nieuwe Clean Time Estimates. Deze functie is beschikbaar voor iRobot Imprint Smart Mapping-robots2. Gebruikers kunnen hiermee een tijdinschatting zien in de iRobot Home App op basis van de kamer – of kamers – die ze hebben geselecteerd voor een specifieke schoonmaaktaak.

• Quiet Drive – Als je een specifiek gebied moet schoonmaken, maar tijdens je andere bezigheden even niet gestoord wil worden, kun je de robot opdragen om zachtjes te doen als deze zich van en naar schoonmaaktaken verplaatst. Quiet drive schakelt de stofzuigonderdelen uit als de robot niet actief bezig is met een schoonmaaktaak.
Keith Hartsfield, Chief Product Officer bij iRobot: “Mensen hebben belangrijkere dingen aan hun hoofd dan zich druk maken over stofzuigen. Daarom hebben we de Roomba j7+ ontworpen om mee te denken en de behoeften van gebruikers op de eerste plaats te zetten. De j7+ beschikt over veel functies die klanten van een premium robot verwachten. Het is een krachtig, handsfree schoonmaaksysteem met geavanceerde intelligentie voor het identificeren en vermijden van obstakels. De robotstofzuiger past zich aan de behoeften van de gebruiker aan, maakt schoon op basis van individuele voorkeuren en schema’s en wordt na elk gebruik slimmer. Ook heeft de robot een mooi ontwerp dat bij elk huis past. Zo weten gebruikers zeker dat de schoonmaaktaken worden uitgevoerd op een manier die past bij hun individuele behoeften.”

Roomba j7+-robotstofzuiger, ondersteund door de kracht van iRobot Genius

Identificeert en vermijdt obstakels
Met de ondersteuning van iRobot Genius leert de Roomba j7+ niet alleen je huis kennen, maar reageert hij er ook in realtime op met PrecisionVision Navigation. Zo is de stofzuiger in staat om veelvoorkomende obstakels, zoals snoeren en huisdieruitwerpselen, te identificeren. Als je je oplaadsnoer op de grond laat liggen in de woonkamer, ziet de j7+ het snoer en zal hij het vermijden. En als je nieuwe puppy een ‘verrassing’ heeft achtergelaten in de gang, zal de j7+ de verrassing uit de weg gaan. Dankzij zijn vermogen om op muren en meubilair te anticiperen en deze te identificeren, maakt de robotstofzuiger langzamer en voorzichtiger schoon rondom objecten en langs randen. Door dit te combineren met Imprint™ Smart Mapping is de Roomba j7+ in staat de plattegrond van een huis te leren, waardoor klanten zelf kunnen kiezen welke kamers worden schoongemaakt met behulp van de iRobot Home-app of via stembediening. Dankzij de voortdurende over-the-air software-updates door iRobot Genius, wordt de PrecisionVision Navigation in de loop der tijd ook slimmer, waardoor de Roomba j7+ nog meer obstakels leert herkennen en betere schoonmaakervaringen kan bieden.

Houdt je op de hoogte, volgt je instructies
Hoe vaker je de Roomba j7+ gebruikt, hoe beter de schoonmaakervaring. Dankzij iRobot Genius leert de robotstofzuiger op interactieve wijze je voorkeuren kennen en past hij zich aan om je huis nog schoner te houden. Als de j7+ een obstakel tegenkomt, stuurt hij een foto naar de iRobot Home App, waarin je de robot kunt opdragen om het obstakel te vermijden of om eromheen schoon te maken. Daarnaast kun je feedback geven in de iRobot Home App over hoe de stofzuiger in de toekomst met zulke obstakels moet omgaan. Daardoor blijf je op de hoogte van rommel, zoals huisdierenuitwerpselen, in je huis en het verzekert dat de robot de taak met succes volbrengt.

Zo slim, dat hij rommel kan anticiperen
Aan al je schoonmaakbehoeften wordt gedacht – zelfs die waar je nog niets vanaf wist. Dankzij iRobot Genius leert de Roomba j7+ wat je schoonmaakvoorkeuren zijn en geeft hij je automatisch gepersonaliseerde suggesties. Daarbij houdt de stofzuiger zelfs rekening met momenten waarop het huis misschien vaker moet worden schoongemaakt, zoals tijdens het pollenseizoen of als je huisdier verhaart. Omdat de j7+ specifieke kamers en de momenten waarop jij wilt schoonmaken onthoudt, kan de stofzuiger suggesties doen voor gepersonaliseerde schoonmaakschema’s, zoals in de keuken na het ontbijt. En dankzij ondersteuning van iRobot Genius vraagt de j7+ je zelfs of je wilt schoonmaken als je van huis bent en of hij moet stoppen als je terugkomt. Voor een nog betere schoonmaakervaring draagt de unieke Imprint™ Link Technology van iRobot de Braava jet® m6-robot op om pas te dweilen nadat de Roomba j7+ klaar is met stofzuigen.

Een uniek ontwerp
De Roomba j7+ robot en zijn Clean Base® Automatic Dirt Disposal zijn zo ontworpen dat ze in elk huis passen. De robot heeft een aantrekkelijke afwerking van geweven metaal en een intuïtief ontwerp met één knop. De Clean Base is volledig opnieuw ontworpen om onder tafels te passen en minder ruimte in te nemen. De premium, geweven stijl en leren treklus passen perfect bij je inrichting. Door de verborgen opbergruimte heb je altijd een extra stofzuigerzak bij de hand. Dankzij de Clean Base hoef je je maandenlang niet druk te maken over stofzuigen. Hiermee kan de Roomba j7+ zichzelf namelijk legen in de bijgeleverde stofzuigerzak die pas na zestig dagen hoeft te worden vervangen. Dat is twee keer zo lang als bij andere merken. Bovendien komt er bij het legen van het Clean Base Automatic Dirt Disposal-systeem geen stofwolken of rommel vrij. Het enige wat je hoeft te doen is de gebruikte zak weggooien, en deze vervangen door een nieuwe.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Roomba j7+- en j7-robotstofzuigers zijn vanaf nu verkrijgbaar via irobot.nl en Coolblue. De Roomba j7+ heeft een adviesprijs van 999 euro en de Roomba j7, zonder de Clean Base, een adviesprijs van 749 euro.

1 Aanbieding is één jaar geldig van het moment van aankoop en geldt alleen voor de vervanging van een product. Beschikbaar in beperkte regio’s, er zijn extra voorwaarden van toepassing.

2 Sommige digitale features van iRobot Genius werken alleen met Imprint® Smart Mapping-robots, zoals de Roomba i7/i7+, Roomba s9/s9+, Roomba j7/j7+ robotstofzuigers en Braava jet m6-dweilrobot.

###

Over iRobot Corporation
iRobot®, het toonaangevende bedrijf voor huishoudrobots voor de consument, ontwerpt en bouwt robots die ervoor zorgen dat we zowel binnenshuis als buitenshuis meer doen. iRobot lanceerde in 2002 de huisstofzuigrobotcategorie met de introductie van zijn Roomba®-robotstofzuiger. Vandaag de dag is iRobot wereldwijd actief en verkocht het al meer dan 30 miljoen robots. Het assortiment van iRobot, waaronder de Roomba®-robotstofzuiger en de Braava®-familie van dweilrobots, beschikt over gepatenteerde technologieën en geavanceerde concepten in schoonmaak, mapping en navigatie. De ingenieurs van iRobot bouwen een ecosysteem van robots en technologieën voor het slimme huis. Ga voor meer informatie over iRobot naar www.irobot.nl.

Voor iRobot-investeerders
Bepaalde verklaringen in dit persbericht, die niet gebaseerd zijn op historische informatie, zijn toekomstgerichte verklaringen die voortvloeien uit de Safe Harbor-bepalingen van de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Dit persbericht bevat expliciete en impliciete toekomstgerichte verklaringen die verband houden met de verwachtingen van iRobot Corporation voor wat betreft de plannen en doelen van de directie, waaronder producteigenschappen en productleveringstermijnen. Deze verklaringen zijn geen beloftes of garanties, maar afhankelijk van verschillende risico’s en onzekerheden, waarvan velen buiten onze controle liggen, en die kunnen leiden tot feitelijke resultaten die materieel afwijken van die in deze toekomstgerichte verklaringen. Bestaande en potentiële investeerders wordt aangeraden niet te zeer te vertrouwen op deze toekomstgerichte verklaringen, die uitsluitend worden geacht te zijn gedaan per de datum van dit persbericht.
iRobot neemt geen verplichting op zich om de informatie in dit persbericht te updaten of aan te passen naar aanleiding van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins. Voor aanvullende verklaringen over deze en andere risico’s van iRobot verwijzen we naar de verklaringen in onze openbare documenten, die zijn ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, waaronder – zonder limitatie – ons meest recente jaarverslag op basis van het 10K-formulier.

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht