Industry Wire

Geplaatst door Cyberworkspace

“Jonge Oekraïense vluchtelingen worden ethisch hackers met hulp van Nederlandse tech experts!”

Sinds maart zitten vele Oekraïense jongeren in diverse opvangcentra in Nederland machteloos op hun handen. Niet alleen wordt hun thuisland fysiek aangevallen, ook worden talloze Oekraïense burgers en infrastructuur zoals energiecentrales door cyberaanvallen bestookt. Om de jongeren te helpen zichzelf en anderen digitaal veilig te houden, biedt stichting Cyberworkplace hen de hele maand december gratis cybersecuritytrainingen aan. “I want to learn new skills to make the world more safe” zegt deelnemer Polina. Dat hun nieuwe vaardigheden ook op de Nederlandse arbeidsmarkt erg gewild zijn, is een fijne bijkomstigheid.

“Met ons Cyberheroes programma brengen wij getalenteerde Oekraïense en Nederlandse jongeren bij elkaar die willen bijdragen aan cyberveiligheid”, zegt Mira Golsteyn, voorzitter van Cyberworkplace. In totaal krijgen 20 Oekraïense en tien Nederlandse studenten gastlessen en trainingen van experts uit het Nederlandse bedrijfsleven, het onderwijs en zelfs van de politie. Hightech beveiligingsmaatregelen, digitaal forensisch onderzoek en ethisch hacken staan op het programma. Ook maken deelnemers kennis met de mogelijkheden die een loopbaan in cybersecurity biedt.

Golsteyn: “In de afgelopen vijf jaar heeft onze stichting meer dan tweehonderd jongeren geholpen hun eerste stappen te zetten als security expert. Wij vinden het belangrijk om onze lessen ook beschikbaar te maken voor deze Oekraïense doelgroep. Deze jongeren delen hun vergaarde kennis vervolgens met hun landgenoten, maar ook in Nederland. In tijden van onmacht en onzekerheid zijn deze next-gen vaardigheden van onschatbare waarde!”

De Cyberworkplace is een non-profit, collegegeld-vrij initiatief uit Rotterdam dat het tekort in cybersecurity-expertise op de arbeidsmarkt verkleint door jongeren ethische hackvaardigheden bij te brengen en relevante werkervaring op te laten doen.Het motto van de Cyberworkplace is: hack je gek en verdien een werkplek.’

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht