Industry Wire

Geplaatst door Rabobank

De Laurenskerk vernieuwt: brandt online een kaarsje met Kerst

Rabobank ondersteunt de Laurenskerk in online dienstverlening. Burgemeester Aboutaleb steekt eerste online kaarsje aan.

Als eerste kerk in Nederland biedt de Laurenskerk online een plek waar men een dierbare herdenkt door online een kaarsje aan te steken. Via https://laurenskerkrotterdam.nl/candlelikes kan iedereen – waar je op dat moment ook bent – via telefoon of laptop een kaarsje online te branden. Door online een kaarsje aan te steken voor 2 of 5 euro, doneer je met één druk op de knop bovendien voor het onderhoud van het iconische gebouw midden in Rotterdam.

“Met Laurenskerk/Candlelikes kan je altijd en overal een kaarsje online branden. Waar je ook bent. Handig voor mensen die niet naast de deur van de Laurenskerk wonen en voor mensen die slecht ter been zijn. Met een online kaarsje steun je bovendien ook de meest iconische kerk van Rotterdam en waarschijnlijk van Nederland”, aldus Anne Marie Hazenberg, namens het bestuur van de Laurenskerk.

De stichting Laurenskerk start dit initiatief vanuit haar verantwoordelijkheid voor de instandhouding en het onderhoud van het gebouw. Een gebouw dat al eeuwen dienst doet als plek waar samenzijn en herdenken centraal staat. Bijzonder om als eerste kerk in Nederland daar nu ook digitaal vorm aan te kunnen geven.

Hazenberg vervolgt: “Hoe mooi is het dat we met online kaarsjes ons prachtige monument in de stad mee kunnen laten reizen in de tijd. Met digitale innovaties die naadloos passen op het gedachtegoed van het monument. En die ook geheel in lijn zijn met de beleving van het publiek anno 2018”.

De Laurenskerk is een icoon; van oudsher de ‘hoofdkerk’ van Rotterdam. Gebouwd tussen circa 1449 en 1525, het enige nog resterende laatgotische gebouw uit het van oorsprong middeleeuwse Rotterdam, De Laurenskerk staat vanuit de historie symbool voor de lotgevallen van de stad en haar bewoners. Met deze online innovatie creëren we tevens mogelijkheden om een goed doel te steunen dat leeft in de samenleving. Een rol die de kerk van oudsher heeft.

De Rabobank was direct enthousiast om een bijdrage te leveren en maakt het project mede mogelijk met digitale dienstverlening vanuit online betaalservice Rabo OmniKassa. Voorwaarde voor de uitvoering van dit project is dat de donatie veilig, snel en betrouwbaar plaatsvindt. Bart Leurs – Chief Digital Transformation Officer Rabobank: “Op zo een bijzonder verzoek van de Laurenskerk zeg je natuurlijk direct ja. Wij hebben bij Rabobank de technologie, kennis en mensen in huis om digitaal doneren met een druk op de knop mogelijk te maken. Veilig, snel en betrouwbaar, dat spreekt mensen aan. Mooi dat wij met onze inzet kunnen bijdragen aan de vernieuwing van dit Rotterdamse icoon“.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht