Industry Wire

Geplaatst door Legalista

Legalista start vergelijkingssite voor juridische dienstverleners

Legalista start vergelijkingssite voor juridische dienstverleners
Particulieren en bedrijven die een advocaat, notaris, mediator of letselschadespecialist zoeken, kunnen vanaf 1 februari gebruikmaken van Legalista.nl.

Legalista is een platform waar cliënten een review kunnen achterlaten. Daarmee onderscheidt Legalista zich van andere vergelijkingssites en leadgenerators waar je offertes kunt aanvragen. Bezoekers krijgen zo een indruk van de kwaliteit van hun dienstverlening. Op Legalista staan straks alle juridische specialisten uit Nederland met hun expertise vermeld. Legalista maakt kwaliteit juridische dienstverlening inzichtelijker.

Legalista is een Nederlandse start-up zonder externe financiering. Dankzij Legalista.nl kunnen mensen met een juridische vraag snel een goede en gespecialiseerde belangenbehartiger of adviseur in de buurt vinden. Legalista maakt de markt van de juridische dienstverlening transparanter.

Legalista nieuw kanaal voor werving cliënten
Voor advocaten, notarissen, mediators en letselschadespecialisten biedt het platform ook voordelen. Legalista geldt als een nieuw kanaal om cliënten te werven. Goede ervaringen van bestaande cliënten wegen zwaar mee in de weging. Door het toevoegen van objectieve criteria -denk aan aansluiting bij brancheorganisaties en keurmerken- wordt ook vanuit die benadering transparantie geboden.

Kiezen voor kwaliteit dankzij peer reviews van cliënten
Tobias van der Avort, directeur marketing: “Wij redeneren vanuit de consument. Cliënten kunnen de juridische dienstverleners beoordelen op deskundigheid, betrokkenheid en prijs/kwaliteit verhouding. Adviseurs met goede waarderingen worden hoger in de zoekresultaten getoond.” Legalista.nl onderscheidt zich hiermee van andere Nederlandse vergelijkingsites. Deze werken als leadgenerators waar cliënten ‘goedkoopste’ offertes kunnen aanvragen, Daarmee ontketenen zij een prijzenslag in een van nature defensieve en risicomijdende sector. “Kantoren resoneren gewoon niet met ‘de goedkoopste’ platformen. Legalista is om die reden geen leadgenerator. Een kantoor of adviseur betaalt niet voor offertes, aanvragen of klanten via het platform.” aldus Van der Avort.

Hoe Legalista werkt
De basisregistratie op het platform is gratis. Kantoren kunnen ook kiezen voor een meer uitgebreide vermelding. Het indienen van een klantreview is gratis. Kantoren kunnen cliënten vragen om een waardering te geven op het platform. Hoe meer waarderingen en hoe beter deze zijn, hoe beter een kantoor gevonden wordt op Legalista.nl én in de zoekmachines.

Legalista en andere Legaltech start-ups
Legalista B.V. is een legaltech start-up zonder externe financiering. Legalista heeft als doel de juridische markt in de komende jaren op een zeer consumentvriendelijke manier te rubriceren, beoordelen en inzichtelijk te maken. Het platform is er voor particulieren en bedrijven met een juridische vraag. Voor de deelnemende organisaties geldt dat zij door de reviews beter te vinden zijn op internet en daardoor in contact kunnen komen met nieuwe klanten.

Nederland telt ondertussen zeker tien tot twintig legaltech start-ups. Een paar voorbeelden zijn Omnius, Leggle, Legalspot en De Advocatenwijzer. De Amerikaanse digitale juridische dienstverlener Rocket Lawyer is juist nu begonnen aan zijn langverwachte marktinvasie met behulp van het Franse moederbedrijf van Nederlandse juridische uitgever SDU. De juridische kussens lijken online in 2017 te worden opgeschud.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht