Industry Wire

Geplaatst door Lleverage

Lleverage haalt €2 miljoen op om AI toegankelijk te maken voor elk bedrijf

Lleverage haalt €2 miljoen op om AI toegankelijk te maken voor elke developer
Opgericht en gefinancierd door succesvolle software ondernemers en prominente angels, wil Lleverage AI-ontwikkeling toegankelijk maken voor elk bedrijf.

Amsterdam, Nederland – 10 juli 2024

Lleverage, een Amsterdamse AI-startup die de manier waarop developers en product-teams AI features bouwen wil transformeren, heeft vandaag zijn officiële lancering aangekondigd met een pre-seed financiering van €2 miljoen. De investeringsronde omvat prominente adviseurs zoals Bob van Luijt (oprichter van Weaviate), Chris Moojen (Executive bij Atlassian) en Martijn Niessen (CEO van Infinite Group).

Opgericht door een team van succesvolle Nederlandse ondernemers – Lennard Kooy (ex-CEO van Storyteq), Badr Eddial (ex-CTO van Storyteq), Tom van Wees (ex-CCO van Ginger) en Tim Beyer (ex-COO van Sana Commerce) – samen met deskundige machine learning engineers, heeft Lleverage als doel AI toegankelijk te maken voor alle developers, waardoor ze AI features kunnen bouwen zonder diepgaande expertise.

“Na zelf te hebben gezien welke uitdagingen bedrijven tegenkomen bij het integreren van AI in hun producten, ben ik enorm onder de indruk van Lleverage’s innovatieve aanpak. Hun platform overbrugt effectief de kenniskloof, waardoor bedrijven eenvoudig AI features kunnen bouwen en inzetten. De uitgebreide ervaring van het team, hun snelle uitvoering en duidelijke visie hebben mij overtuigd dat Lleverage de juiste oplossing is voor de behoeften van de markt, en ik kijk ernaar uit hen te ondersteunen,” zei Bob van Luijt, oprichter en CEO van Weaviate.

Lennard Kooy, medeoprichter van Lleverage, voegde toe: “In onze eerdere ondernemingen ervaarden we de moeilijkheden die developers hadden bij het bouwen van nuttige AI features en het inzetten daarvan vanwege een gebrek aan kennis en middelen. Lleverage wil elk bedrijf voorzien van de juiste tools om AI effectief te benutten.”

Lleverage pakt de grootste uitdagingen aan in AI-ontwikkeling, zoals het gebrek aan kennis en expertise, de complexiteit van werken met grote taalmodellen (LLM’s) vanwege hun onvoorspelbare aard, en de aarzeling om AI in productie te brengen. Het low-code AI development en observability platform vereenvoudigt het creëren, testen en implementeren van AI features. Het platform bevat tools voor het bouwen en testen van prompts met verschillende LLM’s, het visueel of via code creëren van AI workflows, en het monitoren en optimaliseren van prestaties.

Na deze pre-seed ronde wil het ervaren oprichters team van Lleverage zijn klantenbestand uitbreiden van 5 naar 100 betalende SaaS- en eCommerce-bedrijven tegen het einde van het jaar.

Over Lleverage:

Lleverage heeft als missie om alle developers in staat te stellen AI-developers te worden, door een innovatief low-code platform te bieden dat product- en development teams in staat stelt AI features te bouwen, te testen en te implementeren. Opgericht door ervaren ondernemers en machine learning-experts, pakt Lleverage kritieke uitdagingen in AI-ontwikkeling aan en maakt geavanceerde AI toegankelijk voor elk bedrijf. Met een sterke focus op het overbruggen van de kenniskloof transformeert Lleverage de manier waarop bedrijven AI features integreren in hun producten. Voor meer informatie, bezoek www.lleverage.ai en volg ons op Twitter @lleverageai.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht