Industry Wire

Geplaatst door MasterCard

Mastercard haalt €77.000 voor World Food Programme met Liefdadigheidsdiner

AMSTERDAM – Op 3 december vond het Mastercard Nederland liefdadigheidsdiner voor het World Food Programme (WFP) van de Verenigde Naties plaats. De avond werd georganiseerd door restaurantgids Gault&Millau, onder leiding van Godfried van der Lugt en gepresenteerd door Katja Schuurman. Tijdens het diner bracht Mastercard Nederland verschillende werelden bij elkaar om een belangrijk thema op de kaart te zetten: voedselhulp aan kinderen in ontwikkelingslanden. Voor dat doel wil Mastercard door middel van een veiling en loterij én een social media actie met Katja Schuurman geld inzamelen voor 1 miljoen schoolmaaltijden.

De avond volgde op de lancering van de nieuwe Gault&Millau gids 2019, die werd gevierd met de top van de Nederlandse gastronomie in de Kromhouthal in Amsterdam. Onno Kokmeijer (Ciel Blue, Amsterdam) ontving de Mastercard award voor Chef van het Jaar. Jim de Jong (Restaurant De Jong, Rotterdam) is Jonge Topchef van het Jaar en Marleen Brouwer (De Loohoeve, Schoonloo) werd benoemd tot Gastvrouw van het Jaar. Samen met een aantal van de andere prijswinnaars bereidden zij een viergangendiner voor de gasten van het Mastercard liefdadigheidsdiner voor het WFP.

Onder leiding van Katja Schuurman konden aanwezigen bieden op priceless ervaringen tijdens de veiling en maakten ze kans op prijzen in een loterij. Dit leverde een bedrag van €38.500 op. Na een verdubbeling van dit bedrag door Mastercard staat de tussenstand op €77.000. Om de avond extra kracht bij te zetten is er ook een social media actie gestart. In de periode 29 november tot 10 december 2018 levert elke like of share van een post van Katja Schuurman over deze actie één euro op voor WFP. Online meebieden op de Mastercard WFP veilingpagina kan ook nog steeds tot 10 december, waarbij Mastercard tot die tijd elke ingezamelde euro verdubbelt.

Vorig jaar voorzag het World Food Programme meer dan 18 miljoen kinderen van schoolmaaltijden, waaraan Mastercard jaarlijks wereldwijd een bijdrage levert van 100 miljoen schoolmaaltijden. Voor elke ingezamelde euro krijgt een kind 5 schoolmaaltijden. Het uiteindelijke streefdoel van het Mastercard Nederland liefdadigheidsdiner is om lokaal € 200.000 op te halen met de veiling, loterij en social media actie oftewel 1 miljoen schoolmaaltijden.

Arjan Bol, Country Manager Mastercard Nederland: “We zijn blij dat we door in te zamelen en te doneren, bij kunnen dragen aan een betere toekomst van kinderen in ontwikkelingslanden. Maar alleen doneren is onvoldoende voor een merk met onze communicatiekracht. Daarom zetten we ook onze communicatiemiddelen in om dit belangrijke maatschappelijke thema te agenderen.”

Katja Schuurman: “Net als Mastercard vind ik het belangrijk bij te dragen aan een betere toekomst voor kinderen in ontwikkelingslanden. Door hen schoolmaaltijden te bieden, stimuleren we ze om naar school te gaan en zichzelf te ontwikkelen om uiteindelijk financieel onafhankelijk te worden”.

Voor meer informatie zie actievoorwaarden en de Mastercard WFP veilingpagina.

-einde bericht-

Kijk voor meer beeldmateriaal in de loop van 4 december op de Mastercard Newsroom.

Over Mastercard
Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, is een wereldwijd betalings- en technologiebedrijf. We beheren ’s werelds snelste betaalverwerkingsnetwerk, waarmee we consumenten, financiële instanties, winkeliers, overheden en bedrijven verbinden in meer dan 210 landen en gebieden. De producten en oplossingen van Mastercard maken dagelijkse commerciële activiteiten -zoals winkelen, reizen, het runnen van een bedrijf en het beheren van financiën- gemakkelijker, veiliger en efficiënter voor iedereen. Volg ons op Twitter @MastercardNL en lees het laatste nieuws op onze newsroom.

Over Gault&Millau
Gault&Millau Nederland is fan van de Nederlandse gastronomie en publiceert sinds 2008 jaarlijks een culinaire restaurantgids over Nederland. Onafhankelijke, professionele inspecteurs bezoeken de restaurants anoniem en quoteren die op een schaal van 1-20. Restaurants die 12 punten of hoger scoren, worden geselecteerd voor de gids. De kwaliteit op het bord is hierbij leidend. Alle in de gids gepubliceerde restaurants zijn ook vindbaar online op www.gaultmillau.com en op de Gault&Millau.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht