Industry Wire

Geplaatst door Mendix

Mendix organiseert wereldwijde ‘Low-Code for Good’-hackathon om transformatieve oplossingen voor non-profitorganisaties te leveren

Mendix, een Siemens-onderneming en wereldwijd leider in moderne enterprise applicatie-ontwikkeling, organiseert zijn eerste wereldwijde hackathon, ‘MxHacks 2022, Low-Code for Good’. Tijdens het event worden oplossingen gebouwd die zijn ontworpen om levens te verbeteren, het milieu te beschermen, ziekten te overwinnen, gerechtigheid te bevorderen of andere goede doelen vooruit te helpen. MxHacks 2022 vindt plaats op vier locaties op drie continenten: Boston, Londen, Rotterdam en Singapore. Ook kunnen ontwikkelaars op afstand vanuit overal ter wereld deelnemen.
MxHacks 2022 bestaat eigenlijk uit drie hackathons. In elke regio wordt gewerkt aan een uitdaging voor één van de drie non-profitorganisaties die Mendix in desbetreffende regio heeft geselecteerd. Use cases kunnen bijvoorbeeld een mobiele app zijn die vluchtelingen een beveiligde digitale identiteit geeft, of een app die mensen in dunbevolkte gebieden helpt makkelijk in contact te komen met een arts. De winnaars in elke regio – Noord- en Zuid-Amerika, EMEA en APAC – krijgen prijzen en de kans om de oplossing te implementeren, waardoor mogelijk een langdurige relatie met de non-profitorganisatie wordt opgebouwd.
Deelnemers aan MxHacks kunnen zich verheugen op een leerzaam weekend, plezier en een gezonde dosis competitie – gevoed door een oneindige voorraad snacks en drankjes. De hackathon geeft ontwikkelaars in de wereldwijde Mendix-community de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en hun netwerk uit te breiden. Ze kunnen bovendien deelnemen aan workshops van experts, trainingen volgen en gesprekken aangaan met de vele coaches die tijdens de hackathon aanwezig zijn. Ontwikkelaars kunnen ook carrièremogelijkheden onderzoeken tijdens meet-and-greet-sessies met bedrijven die hun teams willen uitbreiden.
Deelname aan MxHacks is gratis. Elk team bestaat uit maximaal vier personen. Solo-ontwikkelaars kunnen alleen deelnemen of deelnemen aan een matchmaking-sessie om vóór het evenement een team te vormen. Hybride teams, waarbij sommige leden ter plaatse zijn terwijl anderen op afstand deelnemen, komen ook in aanmerking.
“Mendix is ​​hard op weg het voorkeursplatform te worden voor digitale transformatie van organisaties en het heeft ook de kracht de wereld te transformeren”, zegt Johan den Haan, chief product and technology officer bij Mendix. “MxHacks is een geweldige manier voor ontwikkelaars om gelijkgestemden te ontmoeten die een passie hebben voor het bouwen van geweldige oplossingen en die iets belangrijks doen om de wereld een betere plek te maken. Het is verbazingwekkend wat je met Mendix low-code in 36 uur kunt doen – ik kan niet wachten om te zien welke ideeën tot leven komen.”
Ontwikkelaars kunnen zich registreren voor de hackathon via de MxHacks pagina en worden gestimuleerd deel te nemen aan de Mendix Community Slack en de #announcements en #mxhacks-general kanalen te volgen.
Voor meer informatie over de hackathon: MxHacks 2022.
Volg Mendix op social media:
· @Mendix op Twitter
· Mendix op LinkedIn
                                              ———————
Over Mendix
In een ‘digital-first’ wereld willen klanten dat in al hun behoeften wordt voorzien, willen medewerkers betere tools om hun werk te doen en weten bedrijven dat ingrijpende digitale transformatie de sleutel is tot voortbestaan en succes. Mendix, een Siemens-onderneming is hard op weg de motor te worden van het digitale enterprise-landschap. Het toonaangevende low-code platform en het uitgebreide ecosysteem integreert de meest geavanceerde technologie om oplossingen te ondersteunen die de betrokkenheid vergroten, activiteiten stroomlijnen en IT-blokkades wegnemen. Gebouwd op de pijlers van abstractie, automatisering, cloud en samenwerking, verhoogt Mendix drastisch de productiviteit van ontwikkelaars en stelt minder technische, ‘citizen developers’ in staat apps te creëren gebaseerd op hun specifieke domeinexpertise. Daarbij worden zij gefaciliteerd door de intuïtieve visuele interface en de mogelijkheden die Mendix biedt voor samenwerking. Mendix wordt door analisten erkend als leider en visionair en het platform is cloud-native, open, uitbreidbaar, flexibel en bewezen. Van kunstmatige intelligentie en augmented reality tot intelligente automatisering en native mobile; Mendix is ​​de basis van ‘digital-first’ ondernemingen. Het Mendix enterprise low-code platform wordt wereldwijd gebruikt door meer dan 4.000 bedrijven.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht