Industry Wire

Geplaatst door Mökki Travel

Mökki Travel maakt authentieke Lapland reizen mogelijk

Een vakantie naar Lapland moet uniek zijn, dat is althans de mening van reisbureau Mökki Travel uit Oosterhout. Je wilt daarbij volgens hen niet in een groot hotel voor wintersporttoeristen bivakkeren, maar knus met je familie bij het haardvuur zitten. Die reis naar Fins Lapland echt uniek maken, dat is voor hen het allerbelangrijkste.

Op vakantie naar Fins Lapland, maar dan wel zoals de Finnen dit zelf zouden doen. Dat was de droom van Wim Nelemans en Laura Hagebols uit Oosterhout. Die droom bleek echter moeilijker te verwezenlijken dan gedacht. Laura: “Authentieke vakantiehuisjes in Finland worden niet aangeboden door Nederlandse reisaanbieders en een hotel zagen wij niet zitten.”

Via een omweg lukte het hen alsnog een heuse mökki, een authentieke Finse chalet, te huren in de wintersportplaats Ruka-Kuusamo. Als wintersportliefhebbers kozen zij bewust voor deze plaats, omdat je hier negen maanden per jaar op de piste kan staan. Bij aankomst stond hen echter een verrassing te wachten. “In het omliggende gebied bleken talloze vergelijkbare huisjes te staan, maar ze stonden tot onze verbazing bijna allemaal leeg”, zo beschrijft Laura. Bij navraag via de plaatselijke bevolking bleken de meeste mökki’s in de regio eigenaar te zijn van Finse particulieren. Zij hebben een vakantiehuisje in de regio, maar verblijven hier slechts een aantal weken per jaar. De rest van het jaar staan de huisjes dus leeg, al worden ze nu en dan onderverhuurd.

Zonde, zo vond het stel, die daarop op een idee begonnen te broeden. Laura: “Toen wij zelf wilden boeken moesten wij allerlei online fora afstruinen op zoek naar tips. Hierbij bleek dat veel meer mensen op zoek waren naar iets vergelijkbaars.” Het stel bezocht de regio nog een aantal keren en maakte onder andere afspraken met de huiseigenaren. Zo werd start-up Mökki Travel geboren, een online reisbureau voor reizen naar Fins Lapland met een duidelijke focus: authentieke Finse accommodaties, persoonlijke service en reizen die op maat worden samengesteld.

Laura: “We hebben ervaring met internetverkopen en zagen een mogelijkheid om van onze vakantiedroom ook de droom van anderen te maken, maar wilden het wel meteen helemaal goed aanpakken.” Dit blijkt doordat bezoekers niet alleen een vlucht en accommodatie boeken, maar ook direct de activiteiten kunnen plannen waarvoor velen naar Lapland afreizen. Denk hierbij aan huskytochten, een safari naar het Noorderlicht of het spotten van wilde beren. Wim: “Als we onze reizigers dezelfde vakantie kunnen bieden als wij zelf beleefden, maar dan gemakkelijker, dan hebben wij ons doel bereikt. We weten zeker dat die vakantie naar Lapland dan écht onvergetelijk is”.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht