Industry Wire

Geplaatst door Hibou

MUNT Hypotheken lanceert kennisplatform rondom hypotheken

Den Haag, 11 februari 2019 – MUNT Hypotheken lanceert vandaag het kennisplatform Hypotheekleek.nu. Hiermee wil het consumenten helpen betere beslissingen te nemen als het gaat om hun hypotheek. De (online) behoefte van consumenten aan toegankelijke en begrijpelijke hypotheekinformatie is groot, terwijl de markt voornamelijk commerciële informatie verstrekt. Met de lancering van het platform komt de Haagse hypotheekverstrekker tegemoet aan deze consumentenbehoefte. Britt Dekker is als ‘sympathieke leek’ het boegbeeld van dit nieuwe initiatief.

MUNT Hypotheken maakt vanaf de introductie op de Nederlandse markt hypotheken zo eenvoudig mogelijk. “Dat willen we met Hypotheekleek ook weer doen: in eenvoudige taal moeilijke termen uitleggen en de consument begeleiden door het hele proces”, verklaart Ellen Hensbergen, directeur van MUNT Hypotheken. “De basis voor ons succes is altijd geweest dat we goed luisteren naar de behoefte van zowel de consument als de adviseur. Door openbare informatie op onder andere social media te monitoren en te analyseren weten we dat er een grote mismatch is tussen de informatiebehoefte van de consument en de informatie die wordt verstrekt door de geldverstrekkers. Met Hypotheekleek willen we dit patroon definitief doorbreken.”

Lifetime product
Naast de overkill aan commerciële informatie, richten geldverstrekkers zich met hun informatievoorziening primair op mensen die een nieuwe hypotheek willen afsluiten. “Dit is begrijpelijk vanuit commercieel perspectief, maar hypotheken zijn echt een lifetime product. Ook bij levensgebeurtenissen als scheiden, pensioen of het verlies van een baan willen mensen weten wat dit betekent voor hun (financiële) woonsituatie”, licht Hensbergen toe. “Wij willen Hypotheekleek in de toekomst neerzetten als een kennisportaal dat relevant is voor iedereen die iets met een hypotheek van doen heeft.” Enkele jaren geleden deed MUNT Hypotheken iets vergelijkbaars voor hypotheekadviseurs en lanceerde het Kop-Munt, een inspiratieplatform dat maandelijks door ruim een derde van de onafhankelijke adviseurs wordt bezocht. “We hopen dat Hypotheekleek net zo’n succes wordt en we het hele traject voor de consument hiermee vergemakkelijken.”

Adfactor en HIBOU
Het eerste concept en de promotiecampagne van het platform zijn ontwikkeld door Adfactor. Hibou, een bureau dat onder andere gespecialiseerd is in social listening, analyseert voortdurend de open data op het internet rondom het thema hypotheken. Deze analyses maken real time inzichtelijk met welke vraagstukken consumenten worstelen ten aanzien van hypotheken. De content die op het platform wordt gepubliceerd wordt afgestemd op deze inzichten. Hiermee hoopt MUNT Hypotheken maximaal in te spelen op de informatiebehoefte van de consument.

Over MUNT Hypotheken
MUNT Hypotheken is een hypotheekaanbieder die aan adviseurs en hun klanten transparante hypotheken aanbiedt met goede en eerlijke voorwaarden, scherpe rentes en een duidelijk, snel en zorgeloos aanvraagproces. MUNT Hypotheken verstrekt hypotheken op basis van kapitaal van vijftien Nederlandse pensioenfondsen, en is een van de grootste hypotheekaanbieders van Nederland. Inmiddels hebben de pensioenfondsen 12 miljard euro aan kapitaal toegezegd waarvan nu dus ruim 10 miljard euro aan hypotheken is verstrekt. Meer informatie: www.munthypotheken.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht