Industry Wire

Geplaatst door SkillsTown

Nederlands grootste online opleider lanceert vooruitstrevend boek

Een visie van SkillsTown over hoe leren de prestaties van een organisatie bepaalt

Op 14 juli 2016 verschijnt het boek ‘De presterende organisatie’. In dit nieuwe boek beschrijven Kasper Boon, Hans Schuurmans en Danny van Heesch dat het bij het nieuwe leren niet zozeer gaat om het bereiken van een lerende organisatie, maar dat leren uiteindelijk moet leiden tot optimale prestaties. Daarbij benadrukken de auteurs het belang van performance support.

Dit boek bundelt de belangrijkste inzichten over het presteren van een organisatie en stipt daarbij actuele thema’s als performance support, the war for talent, 70-20-10 en positieve psychologie aan. Aan de hand van recente voorbeelden en praktijkcases illustreren de auteurs het belang van veranderingen en lichten ze toe hoe organisaties met het verspreiden van kennis hierop in kunnen spelen.

“De auteurs nemen je mee op een fascinerende reis van het oude naar het nieuwe leren en vervolgens naar de presterende organisatie,” aldus Peter van den Hout, hoofdredacteur HR Strategie van uitgever WEKA Business Media. “Na lezing van het boek weet je één ding zeker: leren en ontwikkelen gaan de komende jaren radicaal veranderen.”

Voor wie?
Dit boek is vooral interessant voor mensen die binnen een organisatie verantwoordelijk zijn/worden voor de ontwikkeling en het welzijn van de medewerkers zoals HR- en opleidingsmanager en voor managers die moeten sturen op resultaat.

Lancering tijdens ronde tafel ‘De presterende organisatie’
Het boek wordt gelanceerd tijdens de ronde tafel ‘De presterende organisatie’ op donderdag 14 juli 2016. Tijdens deze sessie van 50 minuten gaan de auteurs in discussie over stellingen die raakvlak hebben met thema’s uit het boek.

Over de auteurs
Kasper Boon
Prof. dr. ir. Kasper Boon is al zijn hele leven bezig met leren. Hij vindt zijn passie in het toegankelijk maken van kennis. Daarbij is hij uitermate geïnteresseerd in alles dat met leren te maken heeft. Zijn streven is dan ook om iedereen de mogelijkheid te geven om te leren. Deze ambitie maakt hij waar met zijn functie bij SkillsTown. Als hoofd educatie en opleidingen denkt Kasper na over de inhoud van oplossingen en de manier waarop medewerkers optimaal presteren.

Hans Schuurmans
Als rasechte ondernemer ging Hans Schuurmans in 2008 de uitdaging aan om online leren op een andere manier aan te bieden in de markt en dat lukte. In korte tijd is SkillsTown uitgegroeid tot de grootste online opleider van Nederland. De visie van Hans is inspirerend en vernieuwend. Hij is gefascineerd door de vele veranderingen om hem heen en weet als de beste welke impact deze veranderingen hebben op de wereld. Of het nu gaat om 3d printing, smartglasses of leren via virtual reality, Hans kan de ontwikkelingen duiden en plaatsen in het heden. En als (mede-) auteur van boeken over Leren en Ontwikkelen is hij niet voor niets een veelgevraagd spreker.

Danny van Heesch
Danny van Heesch is werkzaam bij SkillsTown als performance consultant. Hij is in 2015 aan Tilburg University als valedictorian afgestudeerd in economic psychology, een specialisme binnen de sociale psychologie. Was Danny nog niet zo lang geleden bezig zelf een prestatie te leveren, is hij nu full time actief om andere optimaal te laten presteren.

Meer informatie?
Heb je een vraag over het boek, wil je een interview of een recensie-exemplaar? Neem dan contact op met Remy van Beek, manager communicatie SkillsTown (remy.van.beek@skillstown.com).

Boekgegevens
Titel: De presterende organisatie
Auteur: Kasper Boon, Hans Schuurmans, Danny van Heesch
Uitgave: HR Strategie, een merk van WEKA Business Media
Druk: 1e
Jaar: 2016
Aantal pagina’s: 114
Prijs: € 23,10
ISBN: 978 90 5883 417 1

Over WEKA Business Media
Sinds 1983 is WEKA actief in Nederland, 10 jaar na de start van het Duitse moederbedrijf. Het eerste jaar begonnen als eenmanszaak maar snel uitgegroeid tot een volwassen uitgeverij in Amsterdam. t. Al rond de eeuwwisseling is WEKA online producten gaan ontwikkelen. Nu staat er een modern, multimediaal aanbod van producten en diensten voor professionals en adverteerders op de vakgebieden HR (www.hrpraktijk.nl) en facility management (www.fmm.nl). Daarbij ligt de nadruk op opleidingen en online producten, maar ook tijdschriften, nieuwsbrieven en boeken maken deel uit van het assortiment. Meer informatie is te vinden op www.weka.nl.

Over SkillsTown
Als grootse online opleider van Nederland voorziet SkillsTown zowel bedrijven als het individu in een breed aanbod aan leeroplossingen, waaronder e-learning, webinars en performance support. Daarmee richt SkillsTown zich op het maximaal presteren van organisaties, waarbij een individuele benadering centraal staat. Cursisten zijn in staat om te leren onafhankelijk van plaats, tijd en medium. Meer informatie is te vinden op www.skillstown.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht