Industry Wire

Geplaatst door Midgame Fund

Nederlands investeringsfonds voor games financiert eerste drie projecten

Nederlands investeringsfonds voor games financiert eerste drie projecten

Amsterdam, 2 december 2021

Eerder dit jaar werd het investeringsfonds Midgame Fund opgericht om games door Nederlandse makers te financieren. Negen maanden later zijn al drie projecten gesteund met een totale investering van ± €300.000,-.

Sinds de lancering van het fonds in maart hebben de investeerders 14 pitches bekeken. Daarvan zijn drie games gefinancierd: ‘Unsung Warriors’ van Osarion & Mountaineer, ‘Octopus City Blues’ van Ghost in a Bottle, en een onaangekondigde game van Indiana-Jonas & Jasper Oprel. Deze games werden geselecteerd om verschillende redenen, waaronder het grafisch ontwerp, aantoonbare interesse van consumenten, of veelbelovende samenwerkingen.

Game-makers Osarion en Mountaineer: “Met de financiering kunnen we de ontwikkeling van onze game flink verrijken. Daarnaast is het netwerk en de expertise van de investeerders minstens even waardevol!”
Game-makers Indiana-Jonas en Jasper Oprel: “Na veel lange gesprekken met publishers verscheen Midgame Fund met zulke goede voorwaarden dat we na ons eerste gesprek al wisten dat het de perfecte match was. We zijn ongelofelijk blij met de vrijheid en expertise die we krijgen van Midgame Fund.”
Game-maker Ghost in a Bottle: “Deze funding maakt het mogelijk dat wij ons met volle aandacht kunnen richten op het afmaken en vermarkten van Octopus City Blues. De expertise van de investeerders kan essentieel zijn om de game naar de eindstreep te trekken. Ik ben dankbaar voor deze once-in-a-lifetime kans om mijn dromen na te jagen, en ik kan niet wachten om er het beste van te maken!”
Meer informatie over de games en makers kan je vinden via de website van Midgame Fund.

Midgame Fund bestaat uit 35 succesvolle game-makers die hopen met financiële steun, kennis en netwerk te kunnen bijdragen aan de groei aan de Nederlandse game-industrie. Game-makers kunnen het hele jaar door hun games pitchen naar Midgame Fund en per game kan financiering worden aangevraagd voor bedragen tussen de €10.000 en €150.000. Op de website van het fonds wordt uitgelegd wat de voorwaarden zijn en hoe game-makers kunnen pitchen. Midgame Fund werd in maart 2021 opgericht door game developer Adriaan de Jongh. Hij leidt nu het fonds samen met Martine Spaans, eigenaar van uitgever Tamalaki en Midgame Fund investeerder.

https://midgame.fund

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht