Industry Wire

Geplaatst door Earz Solo

Nederlandse app Earz Solo is de leukste en nu ook de compleetste muziekles-app voor thuis

Hoe goed ben je in noten lezen? In akkoorden spelen? In ritmes herkennen en spelen?

De fraaie Nederlandse muziekapp Earz Solo leert iedereen muziektheorie, van beginner tot expert. En met de nieuwste update wordt het helemaal mooi: de app is nu geschikt voor alle muziekinstrumenten en alle muziekstijlen. Zó leuk en compleet was muziek leren op de iPhone, iPad en Android nooit eerder.

In Earz Solo leer je geen muziektheorie door alles maar hard in je hoofd te stampen. Integendeel: leren gaat hier aan de hand van actieve quizzes. Welk instrument hoor je? Wat betekent ‘forte’? Maar ook met opdrachten: lukt het je om de noten op de juiste hoogte te zetten, of de ritme-elementen in de juiste volgorde?

Voor alle soorten muziek

De app telt in totaal tien onderdelen, met elk een groot aantal levels in drie verschillende niveau’s. Beginners kunnen eenvoudig instappen, experts kunnen hun kennis aanscherpen en… beginners kunnen experts worden.

Met de nieuwste update is Earz Solo bovendien geschikt voor álle muzikanten en muziekliefhebbers. Zo geef je zelf aan welk instrument je wilt horen bij quizvragen en voorbeelden. Zo is de app geoptimaliseerd voor piano, gitaar, altviool, cello, contrabas, fagot, fluit, harp, hobo, hoorn, klarinet, saxofoon, trombone, trompet, tuba, viool en xylofoon. De app is bovendien geschikt geworden voor alle muziekstijlen; van klassiek tot pop en jazz.

Bedacht en ingespeeld door een muziekdocent

Achter Earz Solo zit een klein team van muzikanten en specialisten, met jarenlange kennis van muziekeducatie en ervaring in realiseren van interactieve toepassingen. Waar Earz jaren geleden begon als website, bestaat het inmiddels uit twee apps en platforms. Earz is een veel gebruikt hulpmiddel binnen muziekonderwijs en helpt jaarlijks duizenden leerlingen aan muziekkennis. Earz Solo is voor iedereen die thuis muziek wil leren, zonder dat er een leraar nodig is.

Oprichter Ger Wolthuis is trots op de nieuwste versie van Earz Solo:

‘Er zijn talloze muziekles-apps voor de iPhone en Android, maar ze bieden elk maar één onderdeel aan en dan vaak ook nog matig. Earz Solo is de enige muziekles-app waarin je alles leert. Noten, akkoorden, melodieën, intervallen, toonladders, ritmes en nog meer. En dan ook nog op verschillende niveaus én op een leuke manier.’

Earz Solo is bovendien de enige app die zoveel functionaliteit aanbiedt zonder in-app aankopen of abonnementen. Voor eenmalig nog geen vijf euro kan je echt een betere muzikant worden. Wolthuis: ‘Daar zijn we met Earz Solo uniek in.’

Het vernieuwde Earz Solo is te downloaden voor iPhone/ iPad en Android

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht